بالاخره اما و اگرهای انتخاباتی اصلاح‌طلبان به پایان رسید و آنها برای حضور در مجلس یازدهم نام نویسی کردند.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

درماه‌های منتهی به نام نویسی انتخاباتی بود که برخی اصلاح‌طلبان گلایه‌هایی را مطرح می‌کردند که از جمله آنها عدم احراز صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان بود. از سوی دیگر اصلاح‌طلبانی هم دیدگاه‌های دیگری داشتند مانند سعیدحجاریان که گفته بود: «یکی از ابعاد مشارکت مشروط این است که منتظر بمانیم و ببینیم هسته اصولگرایان بنا دارند چگونه انتخاباتی را برگزار کنند، وجه دیگر حضور مشروط، اشتراط با نفس است؛ یعنی باید میان خودمان بر سر کیفیت زمین بازی انتخابات توافق کنیم، این دو شرط پهلو به پهلوی هم هستند. البته شرط‌های دیگری هم وجود دارد که لازمه طرح و تحقق آن، تهیه منشور اصلاح‌طلبی است».‌ اما در نهایت آنچه بهزاد نبوی به آن اعتقاد داشت به مرحله اجرا درآمد: «قهر با صندوق رای برای یک اصلاح‌طلب قابل تصور نیست مگر آنکه امکان سیاست‌ورزی وجود نداشته باشد.» بر همین اساس اصلاح‌طلبان به تدریج به ستاد وزارت کشور می‌روند تا برای انتخابات ثبت نام کنند. شاید اعلام عدم کاندیداتوری لاریجانی برای مجلس یازدهم به منزله یک شوک بود اما دیروز خبری اعلام شد که آن هم دست کمی از شوک نیامدن لاریجانی ندارد که عدم ثبت نام عارف است.

اولویت مجلس یازدهم

حزب اتحاد ملت ایران اسلامی از اعضای حزب خود خواست در انتخابات مجلس یازدهم ثبت نام کنند، در بیانیه‌ای که این حزب منتشر کرده تاکید شده بود: «اکنون نمی‌توان رفتار دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات را به درستی ارزیابی کرد لذا به اعضای خود در سراسر کشور اعلام می‌کنیم که فعلا فرصت ثبت‌نام در انتخابات را از دست ندهند». بر همین اساس علی شکوری راد دبیرکل این حزب پیشقدم شد و ثبت نام کرد. علی شکوری‌راد گفت: «اولویت مجلس یازدهم بازگرداندن هویت مجلس است که به تاراج رفته و در راس امور نیست. اولین کار نمایندگان این است که این هویت را بازگردانند تا مجلس قانونگذاری کند». وی در ادامه بر قانونی بودن فرایند بررسی صلاحیت‌ها تاکید کرد و گفت: در تعامل با سایر احزاب اصلاح‌طلب تلاش می‌کنیم افراد شایسته‌ای در لیست اصلاحات قرار گیرد و امید مردم بازگردد. شکوری‌راد با بیان اینکه طرح سرا همچنان در دستور کار قرارداد دارد، افزود: این طرح برای تنظیم لیست نهایی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان است و هرکس که در راستای جریان اصلاح‌طلبی وارد انتخابات می‌شود باید با این طرح هماهنگ باشد. در چارچوب طرح سرا و پس از بررسی صلاحیت‌ها کارمان را ادامه می‌دهیم. شکوری‌راد در پاسخ به این پرسش که اصلاح‌طلبان در انتخابات قبلی لیست امیدی را ارائه کردند که شورای نگهبان اعضای این لیست را تایید کرده بود و مردم امروز دیگر اعتمادی به نمایندگان و عملکرد این لیست ندارند و شما چه جوابی برای مردم دارید، گفت: نمایندگانی که ما برای لیست امید انتخاب کردیم از سبد شورای نگهبان انتخاب کردیم و از سبد مردم نبودند. وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه شما آیا آقای عارف را هم به عنوان یک چهره اصلاح‌طلب قبول ندارید؟ اظهار داشت: عارف به عنوان یک نماینده موفق بوده است ولی باید در فراکسیون امید چهره‌های برجسته ورود می‌کردند تا کارهای بزرگتری انجام شود برخی نمایندگان در مجلس بحث سیاسی می‌کنند و برخی کار کارشناسی انجام می‌دهند و تقسیم کار صورت می‌گیرد.

معجزه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد مگر...

پس از دبیرکل حزب اتحاد قائم مقام این حزب برای انتخابات ثبت نام کرد. آذر منصوری همانند علی شکوری راد سابقه نمایندگی در مجلس ششم را دارد. قائم مقام حزب اتحاد ملت، تصریح کرد که فرصت انتخابات را نباید از دست داد. آذر منصوری اظهار کرد: انتخابات در کشور ما نماد رای و تجلی اراده مردم در حاکمیت است. هر نیروی دموکراسی خواه و نیرویی که باور دارد که باید از ظرفیت خاص کشور استفاده کرد نباید نسبت به اصل انتخابات بی‌توجه باشد. منصوری تصریح کرد: هیچ معجزه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد مگر با پیگیری مطالبات مردم. نهادها باید چنان در چارچوب قانونی خود عمل کنند که فقط خواست مردم را پیگیری کنند. وی افزود: می‌دانیم شرایط کشور بسیار سخت است تصمیم‌گیری برای شرکت در انتخابات هم بسیار سخت است این ثبت نام هم به معنی اعلام حضور برای استفاده از ظرفیت‌های کشور است. حداقل گامی که برای احیای ظرفیت‌های قانون اساسی وجود دارد این است که اجازه ندهیم شرایط کشور به سمتی برود که نهادهای انتخابی هیچ جایگاهی در تصمیم‌گیری کشور نداشته باشند. کسانی که اعتقاد دارند هیچ درمانی برای درد‌های مردم جز بازگشت به رای و ‌نظر مردم نیست باید در انتخابات شرکت کنند. این فعال سیاسی با تاکید بر ضرورت حضور زنان در انتخابات گفت: نمایندگان زن مجلس دهم با وجود آنکه اقلیت بودند صدای مردم شدند. این حضور تاکیدی بر انتخاباتی آزاد و عادلانه برای به رسمیت شناختن حق رای مردم است. همه ایرانیان فارغ از اختلاف سلیقه‌ها که جزو ذات دموکراسی است باید حق انتخاب شدن و انتخاب کردن داشته باشند.

عارف ثبت نام نمی‌کند؟

عصر دیروز محمدعلی وکیلی نماینده تهران برای مجلس یازدهم هم ثبت نام کرد و گفت: تا آنجا که از دوستان شنیده‌ام آقای عارف اعلام کرده‌اند که برای انتخابات مجلس یازدهم شرکت نمی‌کنند. پیش از این نیز جلال میرزایی یکی از اعضای فراکسیون امید در مجلس نیز به یک خبرگزاری گفته بود: «بعید می‌دانم عارف برای انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی ثبت‌نام کند». در این ایام بحث‌هایی درباره سرلیست بودن عارف مطرح شد که برخی اصلاح‌طلبان با آن مخالف بودند. وی در 11آذر چنین گفت: «ائتلاف صورت گرفته در جریان انتخابات مجلس دهم را ناکارآمد قلمداد کرد». بنابراین شاید همین گلایه‌هاست که وکیلی بر اساس آن از عدم کاندیداتوری عارف می‌گوید. محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید، با بیان اینکه در 40 سال گذشته همیشه به تکلیفی که بر عهده‌ام بوده عمل کرده‌ام و در آینده هم همین‌گونه عمل خواهم کرد، افزود: از جوانان باانگیزه و نخبگان می‌خواهم در انتخابات مجلس یازدهم برای پیگیری مطالبات بحق مردم و جلوگیری از به حاشیه رفتن نهاد قانون‌گذاری کشور ثبت نام کنند.