وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه ایران باید بخشی از راه‌حل مشکلات منطقه باشد، گفت: سناریوهای نظامی و تهاجمی تنها به بن‌بست خواهد رسید.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه راشاتودی، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگو با رسانه‌های آمریکای لاتین و راشاتودی با بیان اینکه روسیه و ایران با کمک یکدیگر اجازه ندادند آمریکا سناریو لیبی و عراق را در سوریه اجرا کند، گفت: ایران بخشی از راه حل منطقه است.

لاوروف ادامه داد: نباید ایران را مسئول تمامی مسائلی دانست که در منطقه به وجود می‌آید.

وی همچنین گفت: من بر این باورم، ایران کشوری است که باید بخشی از راه‌حل مشکلات منطقه باشد، نه اینکه به عنوان مقصر اصلی تمام مشکلات منطقه جلوه داده شود. سیاست گناهکار نشان دادن ایران برای تمام چیزهایی که در سوریه رخ می‌دهد، در سرزمین‌های فلسطین و یمن و یا در کشورهای همسایه اتفاق می‌افتد، رویکردی تقابلی است.

این مقام روس افزود: این شرایط به حل مشکلات کمکی نمی‌کند. من باور دارم که ایران باید در مذاکرات مشارکت داشته باشد. ما درباره این، با همکاران آمریکایی و اسرائیلی‌مان گفت‌وگو می‌کنیم. من معتقدم که باید بیش از پیش از این موضع خود به‌طور موثر دفاع کنیم زیرا کشورهای بیشتر و بیشتری به این نتیجه رسیده‌اند که سناریوهای نظامی و تهاجمی تنها به بن‌بست خواهد رسید.

وی درباره رویکرد تجاوزکارانه آمریکا علیه ایران نیز تصریح کرد: در واقع قدرت نمایی هیچ‌گاه در توسعه باثبات هیچ منطقه‌ای نقش نداشته است. درباره ایران باید گفت در سال 2015 ما به برجام دست یافتیم که همگان از این توافق تمجید کردند و این توافق در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل هم به تصویب رسید. این قطعنامه برای همگان الزام‌آور بود، اما آمریکا تصمیم گرفت از آن خارج شود. این توافق مورد رضایت آنها نبود، به این علت که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما به دست آمده بود.

لاوروف در ادامه گفت: آمریکا در نهایت از پایبندی به برجام سر باز زد و مانع از پایبندی همه کشورها به این توافق می‌شود. این مسائل بسیار جدی است. بسیاری از جنگ طلبان در واشنگتن مایل هستند مسئله ایران با استفاده از نیروی نظامی حل و فصل شود، اما ما احساس نمی‌کنیم که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا موضعی مشابه در این زمینه داشته باشد؛ در واقع این منطقه از سیاست ماجراجویانه آمریکا رنج بسیار برده است. شما به آنچه بر سر عراق و لیبی آمد بنگرید. همچنین به ائتلاف بین‌المللی که تشکیل شد نگاه کنید که به دنبال تکرار سناریو عراق و لیبی در سوریه بود، اما خوشبختانه ما با دوستان ایرانی‌مان توانستیم این طرح‌ها را ناکام بگذاریم.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه خاطرنشان کرد: هم اکنون نیز برای حل و فصل سیاسی مسئله سوریه می کوشیم و من یقین دارم که ایران کشوری است که باید بخشی از راه حل مسائل منطقه باشد و نباید این کشور را به عنوان مقصر اصلی تمامی مسائلی که در منطقه رخ می دهد، قلمداد کرد. بیش از 10 سال است که ما بر این مسئله تاکید داریم که تمامی کشورهای منطقه خلیج فارس - چه کشورهای عربی و چه جمهوری اسلامی ایران- باید با حمایت اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی به تقویت اعتماد و شفافیت بپردازند.


روزنامه «واشنگتن‌اگزمینر»: انگلیس برای تشکیل ناوگان اروپایی در خلیج فارس کشتی کافی ندارد

یک روزنامه آمریکایی گزارش کرد، انگلیس در حالی به دنبال تشکیل ناوگانی اروپایی در خلیج فارس است که خود این کشور کشتی کافی برای این طرح ندارد.

به گزارش فارس، بریتانیا در حالی قصد دارد با شرکای اروپایی خود ناوگانی را تحت رهبری اروپا در خلیج فارس به بهانه حمایت از کشتیرانی در تنگه هرمز تشکیل دهد که کشتی‌های کافی برای تحقق چنین هدفی را ندارد.

روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌اگزمینر» در گزارشی با این مقدمه ادامه داد، «جرمی هانت» وزیر خارجه سابق انگلیس روز دوشنبه، سه روز بعد از توقیف کشتی متخلف انگلیس در تنگه هرمز چنین طرحی را پیشنهاد داد.

خبرگزاری رویترز سه‌شنبه شب به وقت تهران مدعی شد که چند کشور اروپایی از جمله فرانسه، ایتالیا و دانمارک از طرح انگلیس برای تشکیل یک ناوگان تحت رهبری اروپا در خلیج فارس حمایت کرده‌اند (جزئیات بیشتر).

طبق گزارش این روزنامه آمریکایی، به طور میانگین، روزانه 14 تانکر از طریق تنگه هرمز از یا به خلیج‌فارس رفت و آمد دارند و حدود 17 میلیون بشکه نفت حمل می‌کنند.

طبق این گزارش، پیش از این نیز، نیروی دریایی انگلیس در عملیات امنیتی در تنگه‌ هرمز تحت عنوان «عملیات کیپیون» شرکت داشت که شامل ناوچه «اچ ام اس مونتروز» و چهار کشتی دیگر می‌شود و ناوشکن «اچ ام اس دانکن» نیز در مسیر منطقه برای پیوستن به این عملیات است و همچنین ناوچه «اچ ام اس کنت» و ناو جنگی «آر اف ای ویو نایت» نیز در ماه سپتامبر به این عملیات می‌پیوندد.

واشنگتن اگزمینر سپس با اشاره به این موارد ادامه داد، در حالی که شمار دقیق کشتی‌های با پرچم انگلیس در خلیج آمریکا متنوع است، احتمالاً به منظور حفاظت از کشتیرانی اروپا، نیاز به حضور گسترده‌تر نیروی دریایی انگلیس در منطقه وجود دارد و مشکل نیروی دریایی انگلیس این است که احتمالاً کشتی‌های اضافی برای اعزام به منطقه ندارد.

روزنامه تایمز لندن نیز گزارش کرده است که تقریباً نیمی از ناوچه‌ها و ناوشکن‌های و کشتی‌های نیروی دریایی انگلیس به طور معمول در عملیات‌های اسکورت استفاده شده‌اند و به واسطه طولانی بودن فرایند تعمیر آنها، در دسترس نیستند.

طبق این گزارش، نیروی دریایی انگلیس، شش ناوشکن از جمله ناوشکن «دانکن» را در اختیار دارد که قرار است سه ناوشکن تحت تعمیر و اصلاح قرار گیرد و بنابراین بریتانیا نمی‌تواند از آنها استفاده کند و دانکن نیز در مسیر تنگه هرمز قرار دارد و بنابراین تنها دو ناوشکن باقی می‌ماند.

این گزارش سپس ادامه داد، از سیزده ناوچه فعال نیروی دریایی انگلیس، سه ناوچه تحت تعمیر است و مونتروز نیز در منطقه مستقر است و کنت نیز در مسیر پیوستن به عملیات کیپیون قرار دارد و تنها هشت ناوچه باقی می‌ماند.

«الن وست» فرمانده سابق نیروی دریایی بریتانیا نیز اعتراف کرد: «ما نوزده کشتی اسکورت، شش ناوشکن و سیزده ناوچه داریم که از میان آنها، تنها دوازده مورد برای عملیات در دسترس است. این مایه بی‌آبرویی است».

«الکساندر کلارک» یک مورخ امور دریایی نیز تصریح کرده است که اگر نیروی دریایی انگلیس بخواهد کشتی‌های باقیمانده خود را بسیج و برای مأموریت جدیدی به کار گیرد، در بهترین حالت، چندین هفته طول می‌کشد تا یک نیرو به منطقه برسد.

نیروی دریای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جمعه بیست‌وهشتم تیرماه به درخواست سازمان بنادر و کشتیرانی بندرعباس، یک نفتکش تحت پرچم انگلیس را در نزدیکی تنگه هرمز و به دلیل نقض قوانین و مقررات دریانوردی توقیف کرد. این اقدام دو هفته پس از آن صورت گرفت که نیروهای ویژه ارتش انگلیس به یک کشتی حامل نفت ایران که از آب‌های بین‌المللی نزدیک «جبل طارق» در حال گذر بود حمله کرده و آن را توقیف کردند.

پیش از این نیز «توبیاس الوود» معاون وزیر دفاع انگلیس اواخر تیرماه اذعان کرد که لندن از توان کافی برای محافظت از تمام کشتی‌های تجاری خود، برخودار نیست.