​رئیس دفتر رئیس‌جمهور با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی روسای جمهور ایران و فرانسه، خاطرنشان کرد: تماس تلفنی که آقای مکرون شب گذشته با آقای روحانی برقرار کرد، 100 دقیقه طول کشید که این موضوع نشان دهنده آن است که ما هم در منطقه و هم در دنیا منطق داریم.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش ایسنا، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور ظهر امروز در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب کلیات لایحه حذف چهار صفر از پول ملی در جلسه هیئت دولت، اظهار کرد: با توجه به این که در حال حاضر فقط بانکی‌ها از ریال استفاده می‌کنند و مردم بیشتر  از تومان صحبت می‌کنند، صحبت‌هایی مطرح شد مبنی بر این که آن چه که الان رایج است به قانون تبدیل کنیم. بنابراین کلیاتی از طرح حذف چهار صفر در جلسه امروز هیئت دولت مطرح و به تصویب رسید و قرار شد که در جلسه روز یکشنبه آقایان دژپسند و همتی جزئیات این طرح را ارائه دهند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اقدام اخیر آمریکا برای به پای میز مذاکره کشاندن مقامات ایرانی طی یک عملیات فریب، خاطرنشان کرد: سیاست اخیر آمریکا سیاست جدیدی نیست و این دولت از ابتدای روی کار آمدن ترامپ با روش‌های مختلف به دنبال به پای میز مذاکره کشاندن ما بوده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تاکید بر اینکه موضع جمهوری اسلامی ایران در این زمینه روشن است، خاطرنشان کرد: آنچه که مربوط به موضوعات دیگر نظیر موضوعات منطقه‌ای، موشکی و نظامی و آن چه که به خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران مربوط می‌شود ارتباطی با آمریکایی‌ها ندارند. در ارتباط با مسئله هسته‌ای نیز ما چارچوبی تحت عنوان 1+5 داریم که اگر آمریکا داخل این چارچوب باشد می‌تواند در آن تبادل نظر کند.

واعظی با بیان این که در دیپلماسی طرف مقابل کار خود را انجام می‌دهد و دیپلمات‌های ما نشان دادند به اوضاع مسلط هستند، اظهار کرد: در چند ماه گذشته این ما بوده‌ایم که آمریکایی‌ها را به دنبال خود آورده‌ایم. آمریکا با همه قدرت و ابزار در دست خود در سفر قبلی آقای ظریف به دلیل اتخاذ مواضع محکم ایشان در سخنرانی‌ها و گفت و گوهای رسانه‌ای در موضع انفعال قرار گرفتند و دیدیم که در سفر آخر آقای ظریف آمریکایی‌ها او را محدود کردند؛ این اقدام نشان از آن است که آمریکایی‌ها از دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران می‌ترسند و لذا به همین دلیل است که الان آقای پامپئو در موضع انفعال قرار گرفته است.

وی ادامه داد: امروز مشاهده می‌کنیم که هم در موضوع تحریم و هم در موضوع دیپلماسی آمریکایی‌ها به صورت جدی کم آوردند و عملا در حال انجام حرکاتی انفعالی هستند؛ ما نیز به هیچ وجه نگران نیستیم؛ چرا که شرایط بین المللی را به خوبی می‌شناسیم و ارتباط‌مان با کشورهای مختلف برقرار است.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به گفت و گوی تلفنی روسای جمهور ایران و فرانسه در شب گذشته گفت: دیشب نزدیک به 100 دقیقه تماسی که آقای مکرون  با آقای روحانی داشتند به طول انجامید که این موضوع نشان دهنده آن است که ما هم در منطقه و هم در دنیا منطق داریم و دیدگاه‌هایی که مطرح می‌کنیم هم درباره مسائل امنیتی و هم در رابطه با سایر مسائل حرف برای گفتن داریم.

وی تصریح کرد: ما نگران این نیستیم که چند نفر در واشنگتن بنشینند و طرحی را برنامه ریزی کنند و فکر کنند می‌توانند از نظر جو روانی در کشور تاثیر گذار باشند. اگر در گذشته امیدشان به این بود که می‌توانند با یک جنگ روانی و تبیلغاتی روی مردم اثر بگذارند مشاهده کردیم که طی روزهای گذشته تمام موضوعاتی که از سوی آمریکایی‌ها مطرح شده هیچ اثری روی مردم ما نگذاشته است. امروز مردم به مسوولان خود بیش از گذشته اعتماد دارند و مسوولان نیز بیش از گذشته پای حرف ها و قول های خود ایستاده‌اند، به همین دلیل نباید نگران باشیم.

 

در تماس تلفنی روحانی و مکرون چه گذشت؟

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سه‌شنبه در تماس تلفنی "امانوئل مکرون" با وی، نتایج سفر نماینده ویژه خود به فرانسه را مثبت ارزیابی کرد و بر ادامه گفتگوها در مسیر اجرای کامل تعهدات طرفین در برجام تاکید کرد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه هدف برجام عادی سازی روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها بوده است، افزود: متاسفانه علی رغم پایبندی کامل ایران به تعهدات، تنها بخشی اندک از منافع اقتصادی ایران تامین شد و پس از خروج آمریکا از برجام نه تنها شاهد اقدام جدی از سوی اروپا در این زمینه نبودیم، بلکه برخی از شرکت های اروپایی نیز در پیروی از تحریم یکجانبه آمریکا، از ایران خارج شدند.

دکتر روحانی با بیان اینکه تروریسم اقتصادی آمریکا اقدامی ضد انسانی از جمله در زمینه تامین نیازها و کالاهای اساسی مردم بوده، گفت: پایبندی کامل به تعهدات برجام از سوی ایران در شرایطی که طرف مقابل به حداقل تعهدات خود عمل نمی کند، برای ملت ایران پذیرفتنی نیست.

رئیس جمهور ادامه سیاست‌های تنش آفرین آمریکا در منطقه را دربردارنده آثار منفی در امنیت و ثبات روابط فرا منطقه ای و بین المللی خواند و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره اصلی ترین تامین کننده امنیت و آزادی کشتیرانی در منطقه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان بوده و خواهد بود.

دکتر روحانی جدیت اروپا در عادی سازی روابط نفتی و بانکی ایران با دیگر کشورها را گام اول از تعهدات مورد انتظار ایران خواند و اظهارداشت: اختصاص خط اعتباری از سوی اروپا در این زمینه می تواند به عنوان مقدمه حائز اهمیت باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه متاسفانه اروپا در یکسال اخیر فرصت‌های  زیادی را برای ایفای تعهدات و همکاری با ایران از دست داده است، ادامه داد: هرچه زمان بگذرد و گام‌ های  بعدی توسط ایران به انجام برسد، بازگشت به نقطه اول برای دو طرف سخت تر خواهد شد.

دکتر روحانی گفت: همان گونه که بارها تاکید کردیم اقدامات ایران در کاهش تعهدات برجامی تا این مرحله به گونه ای است که در صورت تامین منافع اقتصادی ایران از سوی اروپا به سرعت قابل بازگشت به نقطه قبلی خواهد بود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکا از اقدامات خصمانه خود علیه ایران هیچ سودی نخواهد برد و ادامه این روند شرایط باخت-باخت برای همگان است، افزود: ایران آغازکننده هیچ تنشی در منطقه نبوده و نخواهد بود اما در مقابل هرگونه تنش آفرینی با قدرت از منافع خود دفاع می‌کند.

دکتر روحانی با استقبال و قدردانی از تلاش های رئیس جمهور فرانسه در راستای حل و فصل مسائل و مشکلات، تاکید کرد: ایران همواره از هرگونه ابتکار در جهت دستیابی به راه حل های عادلانه و گفتگوهای سازنده استقبال می کند.

«امانوئل مکرون» نیز در این تماس تلفنی، سفر نماینده ویژه رئیس جمهور کشورمان به فرانسه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: فرانسه همه تلاش خود را در راستای تامین منافع ایران در برجام و عادی سازی روابط اقتصادی تهران با دیگر کشورها  به کارخواهد گرفت.

رئیس جمهور فرانسه با بیان اینکه اروپا علی رغم تحریم های آمریکا، به دنبال راهکارهایی برای برقراری روابط اقتصادی با ایران از جمله در زمینه ایجاد خط اعتباری است، افزود: روابط ایران و فرانسه همواره همراه با اعتماد متقابل بوده و معتقدیم امروز باید تلاش کنیم تا بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.

مکرون تحریم های آمریکا علیه ایران را یکجانبه و غیرقابل قبول دانست و تصریح کرد: باید برای کاهش تنش ها در منطقه و رسیدن به نتیجه مثبت، همکاری و شتاب بیشتری در مسیر انتخاب راه حل مناسب و عادلانه داشته باشیم.