حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور امروز پانزدهم مرداد در آستانه روز خبرنگار با جمعی از خبرنگاران خبرگزاری های مختلف دیدار و گفت و گو کرد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش روابط عمومی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری،  دکتر امیری  در این دیدار، در فضای  دوستانه و صمیمی  با اصحاب رسانه، به صحبت ها، درد دل ها و مطالبات این قشر فعال گوش فرا داد و ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: همواره تلاش من پاسخگویی به موقع  به خبرنگاران بوده است. 

امیری در ادامه، روز خبرنگار را روزی خیر نامید و تاکید کرد:  خبرنگاری حرفه ای دشوار و حساس است و امانت داری و"عدالت" از مهم ترین شروط این حرفه است،  خبرنگار باید عادل باشد، چرا که تاثیر "خبر" تا اندازه ای است که می تواند به راحتی باعث آرامش و یا بی نظمی در یک جامعه شود.  

وی افزود : تاثیر خبر در جامعه ، تاثیر فوق العاده ای است. گاهی یک خبر می تواند موجب آرامش و امیدواری شود یا عکس آن عمل نماید  بنابراین شما کار خیلی مهم و اثربخشی  بعهده دارید. کاری که در آن دقت، سرعت، امانت داری و صداقت شرط  است .

معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: اتحاد و یکپارچگی مردم ایران، با وجود تمام سلایق سیاسی در شرایط کنونی کشور برای سیاستمداران خارجی شگفت انگیز است‌. 

وی افزود : به زودی کشور این مرحله سخت را پشت سر خواهد گذاشت و روز های خوب در راه است که بخش قابل توجهی از تحقق این امر، به سازمان خبررسانی کشور مربوط است. 

وی نقش اصحاب رسانه در ایجاد فضای مثبت در سالهای اخیر را با توجه به تحریم ها و فشارهای بی سابقه، نشانه بلوع سیاسی آنها دانست و بیان کرد: آنچه امروز به عنوان یکی از مولفه ها انتظارش را داشتیم، قدرت تاب آوری مردم بود که با نقش رسانه ها بی ارتباط نیست. در مجموع این خبرنگاران هستند که در ایجاد امیدواری و سرزندگی در یک جامعه یا عکس آن نقش آفرینی می نمایند.

امیری ضمن تقدیر از شخصیت شریف ،اندیش ورز وحرفه ای جناب آقای دکترظریف ،ایشان را زبان گویای ایران  و مسوول روابط بین الملل نظام دانست و تحریم ایشان را   نشانه عجز و ناتوانی ایالات متحده در عرصه روابط بین الملل خواند .

معاون پارلمانی رییس جمهور در پایان با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال ۹۸  گفت: نقش خبرنگاران در مشارکت مردم  در‌ انتخابات و ایجاد یک فضای سالم رقابتی انتخاباتی مهم می باشد.

در این نشست خبرنگاران نگاه مثبت اعضای هیات دولت و مسوولین  نظام را به نقش آفرینی خبرنگاران  در حوزه ارتقا آگاهی و اطلاع رسانی به مردم مهم توصیف نمودند و از پاسخگویی به موقع ،صریح و شفاف  معاون امور مجلس ربیس جمهور به خبرنگاران  سپاس گزاری نمودند و این نگاه مبتی بر احترام را ناشی از اعتماد به خبرنگاران و تاثیرگذاری آن ها در حوزه های مختلف جامعه ذکر نمودند. 

 

پیام روحانی به مناسبت روز خبرنگار

 

دکتر روحانی در پیامی به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار:

آزادی مطبوعات و قوام آن را از مسیر تأکید بر ضرورت حذف نظارتهای غیر حرفه ای برمطبوعات دنبال کردیم

 رویکرد دولت‌های یازدهم و دوازدهم، دسترسی به فضای مجازی برای استفاده شهروندان بوده است

علی رغم مشکلات، مفتخریم که تلاش کردیم پاسدار آزادی گردش اطلاعات و حمایت از رسانه آزاد باشیم

رئیس جمهور در پیامی به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار، با اشاره به اینکه دولتهای یازدهم و دوازدهم کوشیده‌اند تا حد ممکن و در حیطه اختیارات دولت، پاسدار آزادی مطبوعات و قوام و دوام آنان باشند، تصریح کرد: 

فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی، اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.

متن پیام حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی که توسط دکتر علی ربیعی سخنگوی دولت در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار با حضور مدیران رسانه‌ها و خبرنگاران حوزه دولت قرائت شد، به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ما در روز خبرنگار قرار داریم، اما تقارن تاریخی این هفته با سالگرد امضا شدن فرمان مشروطه (۱۴ مرداد ۱۲۸۵) معنایی خاص به این هفته میبخشد.

 مطبوعات که خبرنگاران قوام‌بخش آنها هستند، رکنی از مردم‌سالاری و مشروط کننده قدرت سیاسی‌اند.

تصور دنیایی که در آن مطبوعات و خبرنگار به کفایت آزاد و قدرتمند نباشند و قدرت سیاسی مشروط و مقید به قانون باشد، ممکن نیست. اگر درمان دردهای ایران نیز در همان یک کلمه، قانون، نهفته باشد، تحقق حاکمیت این یک کلمه نیز در دنیایی فارغ از مطبوعات آزاد و مستقل ناممکن است.

دولتهای یازدهم و دوازدهم کوشیده‌اند تا حد ممکن و در حیطه اختیارات دولت، پاسدار آزادی مطبوعات و قوام و دوام آنان باشند. ایده آزادی مطبوعات و قوام و ثبات یافتن آن را از مسیر تأکید بر ضرورت حذف نظارت‌های غیر حرفه ای برمطبوعات دنبال کردیم، اما هنوز بستر مساعدی برای پذیرش کامل چنین ایده‌ای فراهم نشده است.

دنیای امروز و به تبع آن مطبوعات بر اثر فناوری‌های جدید به نحوی تغییر کرده اند که نظام‌های پیشین نظارت، مجوزدهی و تنظیم‌گری در زمینه مطبوعات ناکارآمد شده اند.

در دنیایی که هر شهروند می‌تواند تولیدکننده محتوا در تیراژ زیاد در فضای مجازی باشد، تشریفات غیرضرور برای اخذ مجوز نشریاتی که چند هزار تیراژ بیشتر ندارند، غیر قابل قبول است. 

دولتهای یازدهم و دوازدهم طرفدار باز گذاشتن دسترسی به فضای مجازی و استفاده شهروندان از این فضا بوده است.

ما بر این باوریم که استفاده‌های نامناسب از این فضا بخش بسیار محدودی از آن‌ را تشکیل می‌دهد و نمی‌توانیم برای جلوگیری از فعالیت‌های نامناسب بسیار اندک، جلوی فعالیت اکثریت قاطع مردم در این فضا را بگیریم.

 نباید تصور شود که فضای مجازی رقیبی برای مطبوعات است. همان گونه که اینترنت نتوانست کتاب را از میان بردارد و کتاب حتی در شکل کاغذی آن کماکان برآورنده نیازهای جامعه امروز است، مطبوعات نیز به شرط داشتن محتوای مناسب قادرند بنیان اطلاع‌رسانی باشند و کماکان اصالت با محتوای تولیدشده در رسانه‌های رسمی است.

فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها  اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.

بدیهی است مطبوعات نیز به دنبال بقیه بخش‌های اقتصادی دشواری‌هایی را تجربه می‌کنند و همین امر بر زندگی خبرنگاران و سایر گروههای مرتبط با روزنامه نگاری می گذارد.

علی‌رغم همه این مشکلات که بخشی از کلیت نظام اقتصادی و اجتماعی کشور است، مفتخریم به اینکه به صورت نظام‌مند تلاش کردیم پاسدار آزادی گردش اطلاعات و حمایت از رسانه آزاد باشیم.