رئیس هیئت‌ تحقیق و تفحص از ستاد هدفمندی یارانه‌ها آخرین وضعیت این تفحص را تشریح کرد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

جبار کوچکی‌نژاد رئیس کمیته تحقیق و تفحص از ستاد هدفمندی یارانه‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه گزارش این تفحص تدوین و به کمیسیون اقتصادی قوه مقننه تقدیم شده است، گفت: این گزارش ابتدا در صحن علنی کمیسیون قرائت و سپس برای اعلام نظر نمایندگان به صحن علنی پارلمان ارجاع داده می‌شود.

وی با اشاره به جزئیات گزارش تدوین شده از سوی هیئت تحقیق و تفحص، ادامه داد: رقم تخلفاتی که صورت گرفته قابل جمع‌بندی نیست و بیشترین تخلفات در پرداخت کمک‌های بلاعوض است.

نماینده مردم رشت در مجلس تصریح کرد: طبق قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار بر این است که 30 درصد از درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به بخش تولید و بهداشت  اختصاص داده شود که بخشی از این موارد اختصاص داده شده که متاسفانه در این اختصاص‌ها رانت‌های وجود داشته است و هر فرد و گروهی توانسته کانالی را در سازمان هدفمندی یارانه‌ها و سازمان برنامه پیدا کند، توانسته کمک‌های بلاعوض کلانی به میزان 10 و 15 میلیارد تومان دریافت کند.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانه‌ها اضافه کرد: در این کمک‌های بلاعوضی که انجام شده فسادهای وجود دارد که باید قوه‌قضائیه پیگیر این موضوعات حتماً باشد.

کوچکی‌نژاد عنوان کرد: در مکاتباتی که با وزارت صنعت و معدن و تجارت داشتیم آنها نیز اعلام کردند مدارکی دال بر کمک‌های بلاعوض به بخش‌ تولید از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها ندارد و کمک‌های که انجام شده بیشتر بر اساس رابطه انجام شده است.

نماینده رشت ادامه داد: اسامی افرادی که از طریق رابطه از سازمان هدفمندی یارانه‌ها و سازمان برنامه و بودجه کمک‌های بلاعوض دریافت کرده‌اند را در گزارش تدوین شده ذکر کرده‌ایم تا قوه‌قضائیه آنها را احضار کند و تکلیف این کمک‌‌ها را مشخص کند.

 

شکایت برخی نمایندگان مجلس از دولت

 

سیدمهدی فرشادان عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم با انتقاد از دولت برای اجرا نکردن قوانین مصوب مجلس، گفت: طبق اطلاعی که به دست آورده‌ایم، دولت متأسفانه اغلب مصوبات مجلس را اجرا نمی‌کند.

وی با تأکید بر اینکه دولت، مصوبات مجلس را به صورت دلخواه خودش اجرا می‌کند، اظهار داشت: بعضا مشاهده شده که مجلس در مواردی، از جمله بودجه‌های سنواتی مصوباتی دارد، اما دولت با توجیه اینکه توان اجرای آنها را ندارد، آیین‌نامه‌های مربوطه را تصویب نمی‌کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: ضررهای ناشی از اجرا نکردن قانون بیشتر از اجرا کردن قوانین ناقص است، شاید در برخی موارد مصوبات و قوانین مجلس واقعا دارای اشکالاتی باشد، اما این دلیلی بر اجرا نکردن آنها از سوی دولت نیست.

فرشادان ادامه داد: دولت می‌تواند برای اصلاح قوانین مجلس، لوایحی ارائه کند تا مصوبات اصلاح شود، نه اینکه با توجیه اینمه مصوبات غیرکارشناسی و ناپخته است، آنها را اجرا نکند، این برای کشور اسیب‌زاست.

وی اضافه کرد: بر همین اساس، تعدادی از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به دیوان محاسبات، شکایت خود را از دولت درباره اجرا نکردن قانون اعلام کرده‌اند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم دیوان محاسبات به موضوع شکایت نمایندگان رسیدگی کرده و نظر کارشناسی و قانونی خود را اعلام کند؛ تخطی از اجرای قانون برای کشور پسندیده نیست.