درحالی که لاریجانی اجرای همسان سازی حقوق را طی 2سال ناممکن دانست، نمایندگان می خواهند طرح خود را به صحن بیاورند

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

روزنامه خراسان:  هفته قبل 118 نماینده مجلس در نامه ای به رئیس مجلس خواهان طرح الزام دولت به اجرای دوساله طرح همسان سازی یا متناسب سازی حقوق بازنشستگان شدند که ما نیز در همین صفحه در گزارشی با عنوان «حقوق بازنشستگان در وقت اضافه مجلس!» با یکی از نمایندگان طراح گفت وگو و موضوع را بررسی کردیم. با این طرح در صورت تصویب، بازنشستگان باید امیدوار می شدند که طی دوسال آینده عقب ماندگی های حقوقی شان نسبت به شاغلان جبران شود و چه بسا رشد قابل توجهی نیز می کرد. امید بازنشستگان و نمایندگان طراح و امضاکننده این بود که طرح شان برای جلسات این هفته مجلس که آخرین جلسات این دوره مجلس است، به صحن علنی بیاید و بررسی شود اما این طرح نه تنها دیروز که آخرین جلسه این هفته بود به صحن نیامد بلکه لاریجانی رئیس مجلس نیز با وارد کردن ایراد قانونی بر طرح، آن را فاقد صلاحیت بررسی در صحن علنی دانست.

 حالا این مجلس که فقط دو جلسه تا پایان عمر خود را پیش رو دارد باید امیدوار باشد تا بتواند در دوجلسه آینده این طرح را به سرانجام برساند اگرچه بعید به نظر می رسد چون ایراد آقای رئیس جدی و کاملا قانونی است. بماند که این پرسش هم مطرح است که آقایان نماینده چرا حالا به فکر «بازنشستگان» افتادند؟!

چرا لاریجانی مخالفت کرد؟

نمایندگان در نامه شان به رئیس مجلس این طور نوشته بودند: «در راستای تحقق تکلیف دولت در ماده30 قانون برنامه ششم :

«ماده30-دولت مکلف است بررسی‌های لازم جهت برقراری عدالت در نظام پرداخت، رفع تبعیض و متناسب‌سازی دریافت‌ها و برخورداری از امکانات شاغلین، بازنشستگان و مستمری‌بگیران کشوری و لشکری سنوات مختلف را انجام دهد.» شایسته است دستور فرمایید عین مصوبه کمیسیون مشترک مجلس در سال 98 ، بر روی ماده (109) جدید «الف ق م خ ک » در تحقق لایحه تقدیمی سال 96 دولت با تغییر بازه زمانی 3 سال به 2 سال با قید 3 فوریت به منظور برقراری عدالت و رفع تبعیض در پرداختی های دولت به بازنشستگان کشوری و لشکری وفق بند 9 اصل سوم قانون اساسی، در صحن مجلس طرح و اقدام لازم به عمل آید.»خلاصه این نامه و خواست نمایندگان این است که طبق ماده30قانون برنامه ششم که دولت باید طی پنج سال از1396تا1400 حقوق بازنشستگان را با شاغلان متناسب کند و افزایش دهد، دولت ملزم شود که طی دوسال این اقدام انجام و حقوق بازنشستگان خصوصا تامین اجتماعی ها عادلانه شود و زندگی هایشان سرو سامانی یابد.

  اما آقای لاریجانی دیروز در پاسخ به نماینده تذکر دهنده به صراحت بیان کرد که «تغییر بازه زمانی اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان از 3 سال به 2 سال بار مالی داشته و غیرقابل طرح است.

 قانون همسان سازی بازنشستگان باید توسط سازمان برنامه و بودجه  اجرایی شود، بنابراین مشکل قانونی در این خصوص وجود ندارد.»

پیگیری می کنیم

در همین زمینه دیروز با دکتر علی گلمرادی نماینده ماهشهر و امیدیه در مجلس همکلام شدیم. او گفت که تمام تلاشمان را می کنیم تا در جلسه بعد بتوانیم برای این طرح گامی برداریم. گلمرادی نظرش این است که این نامه و طرح پشتوانه خوبی با امضای 118 نماینده دارد و باید به جلسه بعد مجلس امیدوار بود.

آقای لاریجانی چرا اجازه نمی دهید؟

محمد بیرانوندی نماینده خرم آباد که دست اندرکار این نامه و طرح بود، دیروز در نطق قبل از دستورش خطاب به لاریجانی گفت: صدای شکستن استخوان بازنشستگان لای

چرخ های آدمخوار تورم لجام گسیخته گوش فلک را کر کرده است.

 مجلس دهم در ماده 30 برنامه ششم دولت را مکلف کرد تا حقوق بازنشستگان و شاغلان را متناسب سازی کنند، حال چرا اجازه

 نمی دهید طرح دوفوریتی و سه فوریتی متناسب سازی که به امضای 120 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است، مطرح شود؟

وی با بیان این که نباید طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان به بهانه اصل 75 کنار گذاشته شود،افزود: زمان اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان از 3 سال به 2 سال تغییر کرده است، حال اعلام وصول این طرح را در یک شنبه هفته آینده انتظار داریم. لاریجانی رئیس مجلس هم در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: «همان طور که قبلا به شما توضیح دادم در رابطه با همسان سازی حقوق بازنشستگان قانون وجود دارد و براساس آن دولت موظف است همسان سازی را ظرف 3 سال انجام دهد، بنابراین باید شما بر نحوه اجرای این قانون نظارت کنید تا به صورت کامل در موعد مقرر اجرایی شود.»

به هر روی تا پایان این مجلس که دو جلسه باقی مانده است، باید امیدوار بود تا این طرح به نتیجه برسد اگرچه مجلس جدید هم که از 10خرداد آغاز به کار می کند می تواند با فراغ بال این موضوع را در دستورکار خود قرار دهد. امیدواریم مجلس جدید موضوع بازنشستگان را به دقیقه90خود موکول نکند.

 

   گفت و گو

یک شنبه آخر مجلس دهم ؛ امید آخر بازنشستگان

محمداکبری- محمد بیرانوندی یکی از طراحان طرح دو فوریتی متناسب سازی حقوق بازنشستگان درباره سرنوشت طرح متناسب سازی مجلس به خراسان گفت: همچنان امیدواریم در واپسین روزهای مجلس این طرح برای بررسی و تصویب  به صحن آورده شود.وی افزود: پیش از قرار گرفتن این طرح در دستور صحن و اعلام مخالفت با آن از سوی  رئیس مجلس از آن جایی که این انتظار می رفت طرح به این بهانه که تغییر بازه زمانی اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان از 3 سال به 2 سال بار مالی داشته و غیرقابل طرح خوانده شود ما پیش از این درخواست اعمال ماده 234 برای طرح را به هیئت رئیسه داده بودیم.بیرانوند گفت: این طرح بنابر ماده 234 در کمیسیون تخصصی در حال بررسی است و براساس گزارش ارائه شده ( طرح مد نظر) درباره عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط دولت کمیسیون موظف است در زمانی کمتر از 10 روز طرح را بررسی و برای تعیین تکلیف در صحن به هیئت رئیسه تقدیم کند.وی با بیان این که طبق وعده کمیسیون تخصصی رسیدگی این طرح می توان اعلام وصول آن را در یک شنبه هفته آینده انتظار داشت اظهارکرد: طبعا این آخرین تلاش برای تصویب این طرح و به نتیجه رسیدن حقوق بازنشستگان در وقت پایانی مجلس دهم است.