نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز سه‌شنبه در توئیتی کنایه‌آمیز به ادعای تازه آمریکا درباره مشارکت این کشور در برجام و تلاش برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران نوشت: نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور تمام مشارکت‌کنندگان واقعی (و نه ادعایی) این توافق چند ساعت دیگر آغاز می‌شود.

کنایه روسیه به آمریکا در آستانه نشست کمیسیون مشترک برجام
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

«میخائیل اولیانوف» در ادامه این توئیت پر طعنه افزود که رایزنی‌های اعضای واقعی برجام به اشکال مختلف از هم‌اکنون در وین در جریان است.

بر اساس برنامه اعلام شده، نشست کمیسیون مشترک برجام امروز (سه شنبه) ساعت ۱۱  (به وقت اروپای مرکزی) در سطح معاونان و مدیران کل وزارتخانه های خارجه ایران و گروه ۴ به علاوه یک در وین منعقد شود. 

سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان بامداد دیروز (دوشنبه) در راس هیاتی برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام وارد وین شد. او تاکنون با شماری از سایر هیات ها از جمله اولیانوف و «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه، ملاقات کرده است.

معاون ظریف، محور نشست امروز کمیسیون مشترک برجام را مقابله با یکجانبه‌گرایی امریکا و تلاش برای نابودی برجام توصیف کرد. 

وی ابراز امیدواری کرده «کمیسیون مشترک بتواند به مواضع یکسان و واحدی برسد و در خصوص نحوه ادامه مسیر و مقابله با تلاش‌های آمریکا و تلاش‌هایی که این کشور برای نابودی برجام به کار گرفته، تصمیماتی را اتخاذ کند.»

دونالد ترامپ پس از نزدیک به ۲ سال خروج از برجام و کارزارهای تبلیغاتی ناموفق جنگ با ایران، مدعی شده همچنان عضوی از توافق هسته‌ای است و می‌تواند از سازوکارهای موجود در این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ مرتبط با آن، علیه ایران استفاده کند. به همین منظور جمعه دو هفته پیش (۲۴ مرداد) قطعنامه‌ای ۴ بندی به شورای امنیت ارائه داد که تنها توانست یک رای مثبت جمهوری دومینیکن را با خود داشته باشد و به اعتراف کارشناسان و مقامات فعلی و سابق آمریکا، شکست مفتضحانه‌ای را متحمل شد.

به دنبال آن، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به طور رسمی درخواست داده تا قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت، بر اساس مکانیسم ماشه علیه ایران بازگردانده شود. با این حال روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و بلژیک در نامه‌هایی به شورای امنیت تصریح کردند اقدام آمریکا پایه قانونی ندارد و نباید معتبر دانسته شود. همچنین هفت عضو غیر دائم شورای امنیت نیز به صراحت با درخواست آمریکا مخالفت کرده‌اند.