سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که وزیر خارجه چین به دعوت همتای ایرانی خود جمعه ششم تا شنبه هفتم فروردین به تهران سفر می‌کند و ضمن دیدار با ظریف با رئیس جمهور نیز دیدار خواهد کرد.

وزیر خارجه چین به تهران می‌آید
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) از سفر وزیر امور خارجه چین به کشورمان خبر داد.

وی اعلام کرد: به دعوت محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، «وانگ یی» عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین روز جمعه ششم تا شنبه هفتم فروردین ماه جاری به تهران سفر خواهد کرد. 

خطیب‌زاده افزود: وزیر امور خارجه چین در این سفر علاوه بر مذاکره با همتای ایرانی، با حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز دیدار خواهد کرد. 

سخنگوی وزارت امور خارجه بررسی راهکار تقویت مشارکت راهبردی دو کشور و تبادل نظر در خصوص تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای را دستورکار گفت‌وگوهای طرفین در این سفر ذکر کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مهر ماه ۱۳۹۹ در پاسخ به دعوت همتای چینی خود به منظور گفت‌وگو با وانگ یی در رأس هیأتی به استان یون نان چین سفر کرد. 

وزیر خارجه چین اسفند ماه در اظهاراتی عنوان کرد: اکنون که آمریکا برای بازگشت به برجام اعلام آمادگی کرده است، باید تحریم‌های غیرعادلانه علیه ایران را بردارد و تهران نیز به تعهدات برجامی بازگردد. 

محمد کشاورززاده سفیر ایران در پکن اخیرا در توئیتی نوشته بود: با فروکش کردن ویروس کرونا، روابط ایران و چین در سال جدید تحولات بسیار خوبی را تجربه خواهد کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ در پیامی ضمن تبریک سال نو چینی با اشاره به پنجاهمین سال برقراری روابط دیپلماتیک ایران و چین، گفت: تلاش مشترک مردم دو کشور در مبارزه با کرونا که موجب گسترش پیوندهای دوستی دو ملت شد، قطعا به توسعه روابط دوجانبه کمک خواهد کرد.

گفتنی است سال ۲۰۲۱ مصادف با پنجاهمین سال برقراری روابط دیپلماتیک ایران و چین است.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی دستگاه دیپلماسی چندی پیش درباره نقشه راه ۲۵ ساله ایران و چین گفت: در سفر اخیر ظریف به چین این موضوع بحث شد، متون مبادله شده است و این نقشه راه همکاری بلندمدت بین ایران و چین است و انشاءالله در جریان است. به جهت اینکه این سند به مسائل روز نمی‌پردازد، با دقت در حال گفت‌وگو هستیم که برای این روابط چارچوب بلندمدت مشارکت راهبردی را تعریف کنیم.

وی در اظهارنظر دیگری بیان کرد: روابط ما با چین به مشارکت راهبردی رسیده است و سند نقشه راه ۲۵ ساله نه تنها کمرنگ نخواهد شد، بلکه با جدیت پیگیری ‌می‌شود. سیاست فعلی ایران براساس تحولات روز تصمیم گیری نمی‌شود. سیاست ما براساس نگاه بلندمدت ما به تحولات جهانی و منطقه‌ای است.