دبیرکل جنبش جهاد اسلامی ضمن تأکید بر گزینه مقاومت در مواجهه با رژیم صهیونیستی، تصریح کرد که ایران الگوی همبستگی با مردم مظلوم و مستضعف منطقه است.

زیاد النخاله: ایران الگوی همبستگی با ملت‌های مظلوم منطقه است
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

«زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، شامگاه روز (سه‌شنبه)، در گفت‌و‌گو با شبکه یمنی «المسیره» درباره موضوعات مختلفی از جمله روابط یمن و فلسطین، عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی، ایران و فلسطین و... اظهاراتی مطرح کرد.

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن تمجید از پایداری و مقاومت مردم یمن و اشاره تجاوزات ائتلاف سعودی علیه این کشور تأکید کرد که جنگ علیه این کشور فاقد مشروعیت است و هیچ توجیهی ندارد و این اقدام «عبارت است تجاوز سعودی‌ علیه یمن آن هم با شعارهای پوچی که هیچ حقیقتی ندارند».

ارتباط یمن با فلسطین

زیاد النخاله در ارتباط با روابط یمن و فلسطین گفت: «یمن برادر دوقلوی فلسطین در مقاومت و پایداری است که همواره در کنار مقاومت فلسطین چه در مقام سخن و موضع‌گیری ایستاده است».

النخاله در ادامه ضمن تمجید از موضع آشکار یمن که در راهپیمایی‌های همبستگی با ملت فلسطین نمود یافته است، حمایت مردم یمن از مردم فلسطین را بی‌نظیر توصیف کرد و آن را افتخاری برای ملت فلسطین دانست.

وی افزود: «یمن علی‌رغم محاصره به مردم محاصره‌شده فلسطین در نوار غزه کمک کرد. این کشور قشر گسترده‌ای از فلسطینیان را در آغوش گرفته و با آنها همچون یمنی‌‌ها تعامل دارد. ما پیگیر اتباع فلسطینی در یمن هستیم و میزان مسئولیت‌پذیری را که یمن در قبال مردم فلسطین داشته، عملا لمس کردیم».

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ادامه اظهاراتش از کشورهای عربی خواست که آنچه در یمن رخ داده، عبرت بگیرند و دست از تجاوزگری بکشند. او در این خصوص گفت: «امیدداشتیم، زمانی که "توفان قاطعیت" (عملیات نظامی عربستان سعودی علیه یمن) آغاز می‌شود، از مردم فلسطین محافظت کند نه اینکه به مردم یمن تعرض کند. عرب‌ها ملت ما را تنها زیر بمباران و محاصره رها کردند سپس علیه مردم عرب یمن که همواره در کنار ملت فلسطین بودند، تجاوز به راه انداختند».

رژیم‌های عربی، عادی‌سازی روابط و طرح صهیونیستی

زیاد النخاله در بخش دیگری از سخنانش به موضوع عادی‌سازی روابط برخی از کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و در این ارتباط گفت: «برخی از رژیم‌های عربی-متأسفانه- سیاست‌های آمریکا را اجرا می‌کنند. بعدها مشخص شد همین‌ها سیاست رژیم صهیونیستی را نیز از راه عادی‌سازی روابط اجرا می‌کنند».

النخاله ادامه داد: «حملات تکفیری علیه سوریه و تعرض به یمن، هجمه علیه منطقه عربی را تأیید می‌کند؛ هجمه‌ای که آمریکا با هدف نابودسازی و توسعه پروژه صهیونیستی در پشت پرده آن قرار دارد».

وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه هدف از هجمه آمریکا ویران کردن آن دسته از قدرت‌های عربی است که در کنار مردم فلسطین ایستاده‌اند، تأکید کرد که ملت‌های عربی می‌دانند که مردم فلسطین در تقابل با اشغالگران اسرائیلی در کرانه باختری و نوار غزه تنها رها شده‌اند.

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین همچنین با بیان اینکه رژیم‌های عربی بنا دارند که مردم فلسطین را به سمت تسلیم شدن و توافق با دشمن بکشانند، اظهار داشت: «توافق اسلو، طرحی اسرائیلی است که فلسطینیان آن را امضاء کردند و نتیجه آن این بود که مردم فلسطین اتباعی تحت کنترل اسرائیلی‌ها هستند».

زیاد النخاله در ادامه تأکید کرد که «طرح صلح عربی» خطرناک‌تر از بیانیه بالفور است زیرا این طرح از به‌ رسمیت شناختن طرح صهیونیست‌ها از سوی کشورهای عربی آن هم در خاک فلسطین حکایت دارد.

النخاله همچنین با تأکید بر اینکه رژیم‌های عربی به دنبال آن هستند که طرح صهیونیستی به یک عمل انجام شده تبدیل شود، خاطر نشان کرد:‌ «رژیم دشمن نیازی به پول‌های امارات ندارد؛ اما امارات در برابر این دشمن ذلیل شده است و با پرداخت پول به آن نزدیک می‌شود. برده‌ها تلاش می‌کنند که تحت فرمان اربابانشان باشند که ما این را در ذلت امارات در برابر دشمن اسرائیلی و دولت آمریکا شاهد هستیم».

وی افزود که عرب‌ها تنها به ملت فلسطین کمک مادی می‌کنند که از جمله این کمک‌ها نایلون‌هایی‌ بودند که شهداء با آنها انتقال داده می‌شدند به علاوه یک سری مواد غذایی که تمام آن با موافقت دشمن اسرائیلی وارد فلسطین می‌شدند.

ایران و فلسطین

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بخش دیگری از سخنانش به کشور ایران نیز پرداخت و در این باره اظهار داشت که هجمه‌ای که ایران در معرض آن قرار گرفته،‌ به خاطر ایستادگی این کشور در کنار ملت فلسطین و در برابر طرح صهیونیستی است.

زیاد النخاله با تأکید بر اینکه ایران الگوی همبستگی با ملت‌های مستضعف و مظلوم منطقه است، گفت: «در دوره شاه، تمام عرب‌ها از ایران و رژیم دشمن استقبال می‌کردند. به علت موضع ایران پس از انقلاب اسلامی در قبال آمریکا و اسرائیل، اختلافاتی با این کشور شکل گرفت. چه ضرری دارد که ایران از فلسطین و یمن در تقابل با ابراز کشتار آمریکا و اسرائیل دفاع کند؟!».

النخاله همچنین خاطر نشان کرد که عربستان سعودی با پرداخت میلیاردها دلار برای خرید تسلیحات و محاصره ملت یمن هزینه می‌کند و در عین حال، کمک به ملت فلسطین را هرچند اندک نمی‌پذیرد.

انتخابات فلسطین و آینده جنگ با دشمن

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین همچنین به موضوع برگزاری انتخابات در فلسطین اشغالی اشاره کرد و در این ارتباط گفت: «علی‌رغم آنچه درباره رفتن به انتخابات، مجلس قانون‌گذاری و... گفته می‌شود،  باید مردم بدانند که ما همچنان تحت اشغال هستیم».

زیاد النخاله در ادامه با بیان اینکه «می‌توان [انتخابات] را اینگونه توصیف کرد که این [انتخابات به مثابه] زندگی کردن در داخل زندانی بزرگ است»، تأکید کرد:‌ «ما وارد تخیلات نمی‌شویم. شرایط طبیعی مردمی که تحت اشغال هستند، مقاومت است نه همزیستی با کسانی که [خاک آنها را] اشغال کرده‌اند».

النخاله همچنین گفت که جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و جنبش فتح نخواهند توانست پس از انتخابات، دولت یکپارچه ملی تشکیل دهند، افزود «در معادلات بین‌المللی خواسته نمی‌شود که کشور فلسطین تشکیل شود حتی در کرانه [باختری] و غزه. گزینه ما باید پایداری و جنگ باشد حتی اگر کم باشد».

وی ادامه داد: «تحت هیچ شرایطی، ما مردم فلسطین نمی‌توانی پابرجا بودن طرح صهیونیستی در خاک خودمان را پذیریم. جنگ ما با دشمن، جنگ تاریخ، دین و جنگ آینده این امت است».

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بخش پایانی اظهاراتش ضمن تأکید بر پاسداری از خاک فلسطین تا روز قیامت و مبارزه با طرح صهیونیستی در منطقه و درخواست از مردم برای مبارزه با دشمن، در پاسخ به سؤال مجری شبکه المسیره در ارتباط با  محور مقاومت گفت:‌ «محور مقاومت در رویکرد و موضوع‌گیری از انسجام برخوردار است و قدرت آن با گذر زمان رشد می‌کند»