با وجود گذشت یک ماه از پایان درگیری در نوار غزه هنوز توافقنامه آتش‌بس بین گروه‌های مقاومت و رژیم صهیونیستی منعقد نشده است و شرایط شکننده منطقه احتمال آغاز دوباره درگیری را تقویت کرده است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درگیری به‌وجودآمده بین گروه‌های مقاومت و رژیم صهیونیستی پس از 12 روز به پایان رسید و حالا از پایان جنگ، قریب یک ماه گذشته است اما هنوز توافقنامه آتش‌بس که با میانجیگری مصر قرار بود به امضای دو طرف برسد با مانع‌تراشی‌های رژیم صهیونیستی منعقد نشده است، حال با این بهانه‌جویی‌ها زمزمه‌های احتمال آغاز دوباره درگیری به گوش می‌رسد و اوضاع شکننده هر لحظه ممکن است به یک جنگ جدید بینجامد.

بهانه‌جویی‌ها و مانع‌تراشی‌های رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی طی جنگ 2014 همین شیوه را پیش گرفت و پس از پایان درگیری با مانع‌تراشی‌های مختلف از امضای توافقنامه آتش‌بس امتناع کرد، چرا که توافقنامه آتش‌بس بندهایی را در خود دارد که مانع تجاوزات دائمی صهیونیست‌ها خواهد شد، حال در جنگ اخیر نیز صهیونیست‌ها به این سمت پیش رفته‌اند و برای این امر بهانه‌هایی را برای خود فراهم کرده‌اند.

تجمیع پرونده‌های مجزا

صهیونیست‌ها در زمان حاضر می‌خواهند به پرونده توافقنامه آتش‌بس پرونده اسیران رژیم صهیونیستی را نیز اضافه کنند آنها امضای توافقنامه آتش‌بس را منوط به آزادی اسیران خود کرده‌اند، اسیرانی که از سال 2014 در جریان جنگ 51روزه نزد مقاومت هستند و تاکنون صهیونیست‌ها موفق به آزادی آنها نشده‌اند.

صهیونیست‌ها این پرونده مجزا را ـ که از سال 2014 به‌عنوان یک پرونده در جریان بوده است ـ با پرونده بازسازی نوار غزه، بازگشایی دائمی گذرگاه‌های نوار غزه و بهبود وضعیت اقتصادی نوار غزه ربط داده‌اند و می‌خواهند با سوءاستفاده از موقعیت کنونی، پرونده به بن‌بست رسیده اسیران خود را نیز به اتمام برسانند.

اقدام دیگری که آتش‌بس کنونی را به شروع یک جنگ جدید پیش می‌برد، تلاش برای واگذار کردن امور نوار غزه به حکومت خودگردان فلسطین است. وینسلاند، فرستاده سازمان ملل به نوار غزه که روز دوشنبه با «یحیی سنوار» فرمانده حماس در نوار غزه دیدار کرده بود به وی اعلام کرد اتحادیه اروپا و اسرائیل می‌خواهند بازسازی نوار غزه، ورود کمک‌های نقدی قطر و بازگشایی گذرگاه‌های نوار غزه و ورود و خروج کالا به این منطقه از طریق حکومت خودگردان فلسطین صورت بگیرد و در این صورت این اقدامات اجرایی خواهند شد.

در همین حال جنبش حماس که این اقدام صهیونیست‌ها را با هدف دست‌اندازی بر نوار غزه توسط اشغالگران می‌داند، اعلام کرد مشکلی با واگذاری بازسازی نوار غزه به حکومت خودگردان ندارد منوط به اینکه اقدام حکومت خودگردان در این زمینه شکل انفرادی پیدا نکند و با مشارکت ملی انجام شود.

تلاش صهیونیست‌ها برای تغییر بازدارندگی و احتمال شروع دوباره جنگ

آنچه صهیونیست‌ها در حال بیان آن هستند حکایت از آن دارد که می‌خواهند مدیریت امور در نوار غزه را با وارد کردن حکومت خودگردان با اختلال مواجه کنند. نوار غزه با مدیریت مشترک گروه‌های مقاومت و تشکیل اتاق‌های مشترک در حال مدیریت یکپارچه است. آنها می‌خواهند با وارد کردن یک طرف فلسطینی که دیدگاه مخالفی نسبت به گروه‌های مقاومت دارد، این مدیریت یکپارچه را با مشکل مواجه سازند، از سوی دیگر در حکومت خودگردان فلسطین مزدورانی وجود دارند که برای رژیم صهیونیستی کار می‌کنند. تلاش برای وارد کردن حکومت خودگردان در فلسطین تلاش برای ایجاد اختلال در مدیریت یکپارچه نوار غزه به‌منظور تغییر بازدارندگی در منطقه است.

گروه‌های مقاومت با تحمیل خواسته‌های خود به رژیم صهیونیستی در نبرد «شمشیر قدس» بازدارندگی را به‌نفع خود تغییر دادند، حالا صهیونیست‌ها که پس از نبرد شمشیر قدس دوبار با هشدارهای مقاومت مجبور به متوقف ساختن راهپیمایی مجعول پرچم شده‌اند، می‌خواهند با وارد کردن طرفی که نه دیدگاه مقاومتی دارد نه خواستار رویکرد گروه‌های نوار غزه است، موفقیت به وجود آمده را از بین ببرند.

نشست گروه‌های مقاومت

گروه‌های مقاومت با بررسی وضعیت موجود به‌دنبال این هستند با یک تصمیم یکپارچه رژیم صهیونیستی را پای امضای توافقنامه آتش‌بس بیاورند، امری که می‌تواند در صورت عدم التزام به تعهدات، زمان پایان درگیری با آغاز یک درگیری جدید بر صهیونیست‌ها تحمیل شود.

این نوع عملکرد رژیم صهیونیستی یک بار دیگر بر همگان ثابت می‌کند که تنها مقاومت است که می‌تواند صهیونیست‌ها را مجاب کند که باید به تعهدات خود ملتزم باشند و دست از تجاوزکاری بردارند.