بررسی قیمت‌ها در سطح شهر نشان می‌دهد پس از اصلاح نرخ بنزین نرخ گوشت و مرغ در بازار کاهش یافته و نرخ برنج هندی رشد اندکی داشته است در بازار میوه هم ثبات حاکم است.

قیمت مواد غذایی پس از گرانی بنزین + عکس
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

پس از اصلاح نرخ بنزین در ۲۳ آبان ماه برخی با این پیش‌فرض که قیمت‌ها در بازار افزایش خواهد یافت، دست به اعتراضاتی زدند. اعتراضات دو گونه بود، بخشی واقعاً نگران بالا رفتن قیمت‌ها در بازار بودند اما بخشی دیگر هم سوءاستفاده‌گرانی بودند که می‌خواستند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند. اما آیا واقعاً اصلاح نرخ بنزین در قیمت‌های بازار تأثیر گذاشته است؟

گزارش میدانی از بازار میوه، محصولات پروتئینی و برنج در منطقه ۱۹ تهران حاکی است در بازار محصولات پروتئینی نرخ گوشت مخلوط گوساله کیلویی ۶۵ هزار تومان، ران دست گوشت گوساله ۷۰ هزار تومان، چرخ‌کرده گوساله ۵۸ هزار تومان به فروش می‌رود. مقایسه این نرخ با قیمت‌های قبل از اصلاح نرخ بنزین نشان‌دهنده این است که نرخ نه تنها افزایش نیافته بلکه حدود ۵ هزار تومان در هر کیلو نیز کاهش یافته است. نرخ گوشت منجمد کیلویی ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان به فروش می‌رود.

مهدی دستوری مدیر یک فروشگاه بزرگ در منطقه ۱۹ تهران در پاسخ به اینکه آیا نرخ محصولاتی که در اینجا به فروش می‌رود نسبت به قبل از افزایش نرخ بنزین تغییر کرده است، گفت: هیچ کدام از قیمت‌ها افزایش نیافته است. البته کامیون‌هایی که بار برای ما می‌آورند نرخ بیشتری می‌خواهند آنها می‌گویند بنزین گران شده است و هزینه‌های ما بالا رفته است اما ما نمی‌توانیم این قیمت‌ها را روی کالاهایی که به مردم می‌فروشیم اضافه کنیم.

دستوری ادامه داد: واقعیت این است که قدرت خرید مردم پایین است و ما اگر بیش از این قیمت‌ها را اضافه کنیم میزان تقاضا کاهش می‌یابد و فروش ما هم کم می‌شود و در حقیقت سود ما هم پایین خواهد آمد. بنابراین ما مجبور هستیم که با این قیمت‌ها کنار بیاییم وگرنه افزایش نرخ اتفاقاً به ضرر ما تمام می‌شود.

وی همچنین گفت: مردم بیشتر به گوشت منجمد گرایش پیدا کرده‌اند و البته این نوع گوشت هم در بازار فراوان است. همه رستوران‌ها، کبابی‌ها گوشت منجمد خریداری می‌کنند و حتی مردم هم که توان خرید ندارند به سمت گوشت منجمد می‌روند و بنابراین نرخ گوشت گرم کاهش می‌یابد. البته تولید دام در استان‌ها هم در ماه‌های گذشته رشد بیشتری داشته و عرضه زیاد شده است و همین عاملی شده تا نرخ گوشت در بازار کاهش یابد.

قیمت مرغ کاهش یافت

بر اساس این گزارش، نرخ هر کیلوگرم مرغ در فروشگاه‌های منطقه ۱۹ تهران، ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان به فروش می‌رود. این نرخ نسبت به قبل از ۲۳ آبان یعنی اصلاح نرخ بنزین روند کاهشی دارد. نرخ مرغ تا کیلویی ۱۳ هزار تومان هم افزایش یافته بود.

از آنجایی که ایران در تولید مرغ خودکفا است و حتی ظرفیت‌های صادرات هم دارد و در فصولی از سال اقدام به صادرات هم می‌کند نرخ مرغ در کشور نوسان بیشتری ندارد و هر زمان قیمت‌ها افزایش یافته تولیدکنندگان این توان را دارند بلافاصله محصول را به بازار تزریق کرده و نرخ را متعادل کنند.

به طور کلی زمانی که کشور در محصولی خودکفا است افسار نرخ در دست خودش است و متولیان بازار خیالشان راحت است و هر زمانی خواستند می‌توانند نرخ را متعادل کنند. مشکل بازار معمولاً در بخش‌هایی است که نیاز به واردات است و بازار چنین محصولاتی معمولاً پرنوسان است.

سایر مشتقات مرغ نیز با این قیمت‌ها به فروش می‌رود: ران مرغ کیلویی ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان، ران مرغ بدون کمر ۱۲ هزار تومان، سینه مرغ ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان، سینه کبابی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان، فیله مرغ ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان، کمر مرغ ۱۸ هزار تومان، کتف و بال ۱۴ هزار تومان، گردن مرغ ۵۵۰۰ تومان، ساق مرغ ۲۲ هزار تومان، دل مرغ ۸ هزار تومان، پای مرغ ۵۵۰۰ تومان، سنگدان مرغ ۶۵۰۰ تومان، جگر مرغ ۳۵۰۰ تومان.

ثبات انواع نرخ میوه و اوج گرفتن گوجه فرنگی

گزارش میدانی از بازار میوه هم حاکی است قیمت‌ها نسبت به قبل افزایشی نداشته است. نرخ هر کیلو سیب زرد ۵۸۰۰ تومان، سیب قرمز ۵ هزار تومان، کیوی ۶۵۰۰ تومان، تامسون ۳۹۸۰ تومان، لیموشیرین ۵۵۰۰ تومان، انار ۶۸۰۰ تومان، خیار سبز ۵۹۰۰ تومان، گوجه‌فرنگی ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان، نارنگی ۵۸۰۰ تومان، موز ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان، بادمجان ۳۵۰۰ تومان، پیاز زرد ۲۵۰۰ تومان، سیب‌زمینی ۳۲۵۰ تومان، لبو ۳۹۸۰ تومان به فروش می‌رود.

قیمت گوجه‌فرنگی نسبت به یکی، دو هفته گذشته افزایش ۳۰۰ درصدی داشته است، گوجه‌فرنگی جزو محصولات سبزی و صیفی طبقه‌بندی می‌شود و در فضای باز در همه فصول سال رشد نمی‌کند و تولیدات گلخانه‌ای هم در این فصل جوابگو نیست. این محصول در استان‌های جنوبی کشور در این فصل به عمل می‌آید که آن‌طور که مسؤولان می‌گویند تا دو هفته دیگر به بازار خواهد آمد.

تاثیر بسته معیشتی روی خرید مواد غذایی

بهروز محمدی فروشنده میوه در منطقه ۱۹ تهران گفت: طی این چند روز گذشته که یارانه‌ها و بسته کمک معیشتی را به مردم داده‌اند خریدها بیشتر شده و مردم از ما خرید بیشتری انجام می‌دهند اما قبل از آن خرید آن چنانی از سوی مردم نداشتیم.

محمدی اضافه کرد: قیمت‌ها نسبت به یکی، دو هفته گذشته به غیر از گوجه‌فرنگی افزایشی نداشته است.

قیمت انواع میوه در میدان تره‌بار تهران نیز به این شرح است:

نرخ برنج ایرانی افزایشی ندارد؛ رشد جزئی نرخ برنج هندی

گزارش از بازار برنج نیز حاکی است نرخ برنج هندی نسبت به دو هفته گذشته افزایش داشته اما نرخ برنج ایرانی ثابت بوده است.

علی بخشایشی مدیر یک هایپر در منطقه ۱۹ تهران گفت: نرخ برنج هندی خاطره ۱۰ کیلوگرمی ۹۵ هزار تومان به فروش می‌رود که این نرخ نسبت به ۱۰ روز پیش افزایش آن چنانی نداشته اما نسبت به بعد از اربعین حدود ۲۰ هزار تومان در هر بسته ۱۰ کیلویی یعنی در هرکیلو ۲ هزار تومان رشد کرده است.

به گفته مدیر این فروشگاه، نرخ انواع برنج ایرانی نیز از ۱۰ هزار و ۴۰۰ تومان تا ۲۵ هزار تومان متغیر است.

GiECspuHg0qv

Ne7Jla2Q5XKq

kwTDXIfdoKgq

منبع: فارس