​رئیس‌جمهور گفت: فکر می‌کنند آدمی که خیلی اخم می‌کند می‌شود انقلابی و اگر لبخند بزند می‌شود سازشگر.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در مراسم افتتاح همزمان صدها پروژه عمرانی گفت: اگر حاصل عمر ما خدمت به مردم بود و یا اگر خدا توفیق داد هدایت یک انسان بود این برای ما بس است.

وی ادامه داد: ناامید کردن مردم بسیار آسان است؛ تخریب بسیار آسان است؛ آبروی یک نفر بردن بسیار آسان است، اما چه کسی می تواند این آبرو را برگرداند؟ آبروی  یک فرد یا یک جمع را اگر رسانه‌ یا فردی ببرد چطور می‌توان برگرداند؟

روحانی گفت: اگر به مردم بخواهیم بگوییم راهی که شما انتخاب کردید درست نبوده و راهی که من می‌گویم درست است؛ استکبار این است.

وی بیان داشت: استکبار این است که یک فرد یا یک جمع به ملت رشید بگوید شما اشتباه می کنید و حرفی که ما جمع کوچک می‌زنیم درست است؛ کار ابلیس هم همین بود که در برابر حق سر فرود نیاورد. 

** دروغ نگفتن حق است تهمت نزدن هم لازم است

روحانی با تاکید بر اینکه تمام این مسیری که قرآن برای ما ترسیم می‌کند این است که در برابر حق سر فرود بیاوریم، خاطر نشان کرد: اسلام حق است، انقلاب اسلامی حق است، عزت مردم ایران حق است، احقاق حقوق مردم حق است، ایستادگی در برابر فشار بیگانگان حق است، نشاط مردم هم حق است، دروغ نگفتن هم حق است تهمت نزدن هم لازم است.

** در این 41 سال سخت‌ترین ایام، این این ماه‌های اخیر بوده است

وی با اشاره به اینکه باید در این هفته وحدت دست به دست هم دهیم، ادامه داد:  می‌دانید کشور در شرایط سخت و پیچیده است؛ اگر از آغاز انقلاب اسلامی در نظر بگیریم و تا امروز که سال ۹۸ است، جلو بیاییم در این چهل و یکسال سخت ترین سال‌ها این روزهای اخیر و این ماه های اخیر بوده است.

رئیس جمهور بیان داشت: شما بگویید از اول انقلاب تا الان کی بوده است که ما برای فروش نفت و حرکت کشتی ها نفتکش مشکل داشته باشیم؟ یک بار در جنگ تحمیلی بعثی ها علیه ایران در سال ۶۴ دوهفته نفت ما قطع شد آن هم به خاطر این بود که خارک دچار بمباران شد و دیگر هم تا آخر جنگ تکرار نشد.

وی تصریح کرد: ما فردای این بمباران با آیت الله هاشمی رفسنجانی که آن موقع فرمانده جنگ بودند به خارک رفتیم و خسارت‌ها را دیدیم و همان حادثه باعث شد که مسئولین عالی کشور تصمیم گرفتند ستاد پدافند کل کشور را تشکیل دهند برای اینکه این حادثه دیگر تکرار نشود این تشکیلات در آبان ۶۴ بوجود آمد  و بحمدالله در سایه تلاش همه رزمندگان دیگر آن حادثه تکرار نشد.

** یک نفر ناآشنا به بودجه می‌گوید نفت نفروشیم 

رئیس جمهور اظهار داشت: یک نفر نا آشنا به بودجه می‌گوید خب نفت نفروشیم و بعداً می فروشیم؛ اشکال ندارد، همه معادن و منابعی که استفاده می کنیم درش را ببندیم و بعد ها استفاده کنید. زمین کشاورزی هم می توان مهر و موم کرد و بعدها کاشت کنیم و گازی را هم که به مردم می‌دهیم ببندیم و بعداَ استفاده کنیم.

** در را قفل کردن هنر نیست

رئیس جمهور اظهار داشت: منابع بزرگ خداوند برای استفاده است. در را قفل کردن هنر نیست باز کردن هنر است. برای اینکه بدانید؛ در سال ۹۰ و ۹۱ که تحریم فشار آورد و فروش نفت ما کمی کاهش پیدا کرد و بعد از برجام نفت آزاد شد یعنی از یک میلیون بشکه نفت به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسیدیم. چاه‌ها را همه بسته بود آن‌ها را باز کردیم و تعمیر و آماده شد، ۸۰۰ میلیون دلار خرج کردیم تا چاه‌ها را از نو درست کنیم.

وی در این باره اضافه کرد: در سال ۹۵ بالاترین فروش نفت را داشتیم که به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسید و سال نود رشد اقتصادی ایران بالاترین رشد اقتصادی ایران در سطح جهان بود.

وی با اشاره به بحث های فنی چاههای نفت گفت: وقتی امروز کشور با مشکلات فروش نفت مواجه می شود، چگونه باید کشور را اداره کنیم؟ ما بودجه سالیانه‌مان حدوداً ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است، البته امسال این رقم امسال کمی از این بالاتر هم می‌رود.

رئیس جمهور گفت: دولت ۴۵۰ هزار میلیارد برای حل مشکلاتی مثل حقوق بازنشستگان، معلمان، کارمندان، حل مشکل معلولین و خدمات می‌دهد. در این شرایط ما دو نیاز داریم اول نیاز به ریال داریم برای اینکه کشور را اداره کنیم. این ۴۵۰ هزار میلیارد از کجا به دست می آید؟

** «بی مایه فطیر است» بدون پول نمی‌توان کار کرد

روحانی خاطر نشان کرد: این که می‌گویند دولت باید این کار را بکند چرا کار نکرد؟ و چرا این کار را با تأخیر انجام داد؟ «بی مایه فطیر» است بدون پول نمی‌توان کار کرد؛ چقدر می‌توانیم مالیات بگیریم؟ همه مردم کمک کنند و همه به این وظیفه شرعی عمل کنند که مالیات یک امر واجب است؛ ما فکر می‌کنیم زکات و خمس واجب است و مالیات مستحب و مکروه است و می‌توان از آن فرار کرد؛ در حالی که مالیات واجب است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه رهبری به وی گفته‌اند که پرداخت مالیات واجب شرعی و قانون است، اظهار داشت: بالاترین مالیاتی که پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده بگیریم ۱۵۰ هزار میلیارد است، البته وزارت اقتصاد نظرش ۱۴۰ هزار میلیارد است. از آن ۴۵۰ هزار تنها ۱۵۰ هزار برای مالیات است؛ پس بقیه چی؟

روحانی افزود: ۳۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر را از کجا بیاوریم؟ درآمد عوارض گمرکات ما حدوداً ۲۰ هزار میلیارد است، که ممکن است سال آینده بیشتر شود. یک سری درآمدهای متفرقه داریم آنها را هم کنار هم قرار دهیم درآمد اصلی که کشور را اداره می کند پول نفت است. ما اگر امروز در شرایط عادی بودیم در سال به طور متوسط ۶۰ میلیارد دلار نفت می فروختیم.

وی ادامه داد: ۶۰ میلیارد دلار را اگر دلار با نرخ ۱۰ هزار تومان محاسبه کنید ۶۰۰ هزار میلیارد تومان می‌شود دو برابر به شما پول می دهد حالا این که پول نفت را کجا مصرف کنیم کجا مصرف نکنیم بحث دیگر است.

روحانی با طرح این سوال که چطور باید کشور اداره شود؟ بیان داشت: این همه که تلاش می‌کنیم ۳۰ درصد درآمد کشور از مالیات و عوارض گمرکی است در حالی که در دنیا معمولاً ۷۰ تا ۸۰ درصد از مالیات حتی در برخی کشورها ۱۰۰ درصد از مالیات است در همین کشور ترکیه پرسیدم گفتند صد درصد درآمد کشور از مالیات است.

رئیس جمهور اظهار داشت: مردم باید همکاری کنند و وظیفه خودشان را دادن مالیات بدانند. مالیات را می‌دهیم و می‌گیریم مالیات را که هوا نمی ریزیم؛ مالیات می دهیم امنیت، آموزش، بهداشت، درمان و محیط زیست و انرژی می‌گیریم. هر چه در این زمینه کم کاری شود به ضرر ما است اصلاً فکر کنید به اندازه کافی پول ریالی داریم شما نیاز به ارز خارجی هم دارید یک‌سری واردات و خدمات با ارز خارجی محقق می شود.