مراسم پایانی شانزدهمین هفته بزرگداشت تئاتر، شاهد اهدای مدالیوم خانه تئاتر به هنرمندان پیشکسوت از جمله عباس جوانمرد، بهرام بیضایی، محمدعلی کشاورز و علی نصیریان بود.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، مراسم پایانی شانزدهمین هفته بزرگداشت تئاتر، شامگاه یک‌شنبه 15 اردیبهشت با حضور مدیران هنرهای نمایشی و جمع زیادی از هنرمندان در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

هر سال، هفته بزرگداشت تئاتر شاهد اهدای مدالیوم به چند هنرمند این عرصه است که امشب، عباس جوانمرد ، کارگردان سرشناس و پیشکسوت کشورمان، نخستین دریافت کننده این مدالیوم بود. چون این هنرمند در سالن حضور نداشت، روح‌الله جعفری، کارگردان تئاتر، برای تحویل گرفتن مدالیوم عباس جوانمرد روی صحنه آمد و پیام ارسالی او را پشت تریبون خواند.

در پیام عباس جوانمرد آمده بود: «عاشقان نمایش و تئاتر، ای کسانی که لحظه به لحظه زندگی خود را وقف تعالی هنر نمایش کرده‌اید، نمی‌دانم می‌دانید یا نه، به راستی خیلی زود دیر می‌شود و به سرعت و کوتاهی پلک زدن عمر می‌گذرد. اگر فکر می‌کنید بر ساحل امنی نشسته‌اید، سخت در اشتباهید. نه، حال تئاتر ما خوب نیست. باید دل به دریا زد و این غریق را با عشق و از خود گذشتگی از چنین احوال نابابی درآورد. در این بیش از هفت دهه از فعالیت هنری‌ام، فروتنانه باید بگویم همیشه وام‌دار پیشینیان بوده‌ام. به راستی باور بکنید که هنوز نمی‌دانم «تئاتر زندگی‌ست یا زندگی تئاتر؟». ایمان دارم که اگر شما به این پاسخ مهم دست یابید آن وقت لحظه‌ای تامل نخواهید کرد و با همه وجود به مدد رفع معضلات انبوه آن خواهید آمد. راستی و جسارت، نخستین امر حیات ماست. این حقیقت، حقیقتی است که هیچ‌گاه نباید فراموش شود. تئاتر به ما و عمر و عطوفت اما نیاز دارد، باید نثارش کنیم. حال، شما بگویید «تئاتر زندگی‌ست یا زندگی تئاتر؟» به راستی کدام یک؟»

در ادامه، دومین مدالیوم خانه تئاتر به بهرام بیضایی، نویسنده و کارگردان سرشناس تئاتر و سینما اهدا شد که بهزاد فراهانی به نمایندگی از او به صحنه آمد و در رثای کوچ این هنرمند به خارج از کشور گفت: «ما یکی از بزرگترین هنرمندان قرن را به کشور دیگری تقدیم کرده‌ایم. اساتید بزرگی در ایران وجود داشتند اما بیضایی را نمی‌توان با اساتید دیگر مقایسه کرد زیرا اگر زندگی وی را به چالش بیاوریم، هیچ ثانیه‌ای جز در راه تئاتر، سینما، هنر و تاریخ نداشته است. من از بزرگان درخواست می‌کنم بیضایی را به کشور برگردانید زیرا تئاتر شهر و تماشاخانه سنگلج بدون بزرگانی چون نصیریان، کشاورز، بیضایی و جوانمرد کم رنگ است.»

سومین مدالیوم خانه تئاتر، به محمدعلی کشاورز ، بازیگر پیشکسوت تئاتر، تلویزیون و سینما اهدا شد که برخلاف جوانمرد و بیضایی در سالن حضور داشت. منصور خلج ، مدرس و کارگردان تئاتر به نمایندگی از این هنرمند روی صحنه آمد و پس از دریافت مدالیوم، آن را به محمدعلی کشاورز که نمی‌توانست روی صحنه بیاید، تقدیم کرد.

علی نصیریان ، بازیگر سرشناس کشورمان، چهارمین هنرمندی بود که مدالیوم خانه تئاتر را دریافت کرد. پرویز پورحسینی که برای اهدای این مدالیوم روی صحنه آمده بود، در سخنانی گفت: «دو سال عضو خانه سینما و دو سال عضو خانه تئاتر بودم که هر دو جا را ترک کردم، زیرا دلشکسته شدم، فراموش نکنیم اگر کسانی که از جان مایه می‌گذارند، دلشکسته شوند جایگزین نخواهند داشت.»

نصیریان هم با بیان این‌که یاد کردن از جوانمرد و بیضایی کار درست و به جایی بود، تاکید کرد: «جوانمرد از یکی از پایه‌ها و رکن‌های تئاتر جدید ایران است؛ چرا که عبدالحسین نوشین تمرین و تجربه و تئاتر درست را پایه گذاری کرد و جوانمرد از اولین آدم‌های همراه وی بود.»

بازیگر سریال «شهرزاد» ادامه داد: «حرف‌های فراهانی نیز به حق بود، من هم درخواست دارم که بیضایی را برگردانند و پای درخواست فراهانی را امضا می‌کنم.»

شهرام کرمی، مدیرکل هنرهای نمایشی، شهرام گیل آبادی، مدیرعامل خانه تئاتر و محمودرضا رحیمی، دبیر شانزدهمین دوره هفته بزرگداشت تئاتر از جمله حاضران در این مراسم بودند