پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

اظهاراتی که دیروز از سوی عضو کابینه رژیم‌صهیونیستی درباره بمباران اتمی غزه مطرح شد از زوایای مختلف قابل بررسی و پیگیری است.  نکته اول این‌که وقتی یک مقام رسمی که در کابینه عضویت دارد موضعی می‌گیرد این موضع‌گیری بار حقوقی دارد و در حوزه حقوق بین‌الملل قابل پیگیری است.

غربی‌ها از همین مسأله بارها علیه جمهوری اسلامی ایران سوءاستفاده کرده‌اند و درحالی‌که مثلا در موضوع هسته‌ای، هیچ بهانه‌ای علیه ما نداشتند به سخن برخی افراد که هیچ مسئولیتی در کشور نداشتند و در یک محفلی، بحثی را مطرح کرده بودند متوسل می‌شدند و مبنای حقوقی می‌تراشیدند و ایران را به تلاش برای دستیابی به بمب اتمی متهم می‌کردند. چنین سوءاستفاده‌هایی از حقوق بین‌الملل علیه ایران در حالی صورت گرفته که اکنون می‌بینیم با وجود اظهارنظر یک مقام رسمی رژیم‌صهیونیستی، واکنشی از سوی نهادهای بین‌المللی و مقامات غربی صورت نمی‌گیرد. درخواست وزیر رژیم‌صهیونیستی برای بمباران اتمی غزه، تاییدی است بر اقدام این رژیم در کشتار جمعی. جنگ غزه به‌هیچ‌وجه متوازن نیست و این عدم‌توازن به معنی این است که جنایت جنگی در حال صورت‌گرفتن است. این می‌تواند در سازمان‌های بین‌المللی به‌عنوان مبنای حقوقی قرار گیرد و حتی در برخی دادگاه‌های کشورهای غربی هم قابل پیگیری است و به محکومیت رژیم‌صهیونیستی منجر خواهد شد. حتی جنگ‌ها نیز باید تابع قوانین بین‌المللی باشند و بر همین اساس است که بنیامین نتانیاهو مجبور است در سخنان خود بگوید که اسرائیل، حقوق بین‌الملل را در جنگ رعایت می‌کند اما واقعیت میدان، چیز دیگری است و بمباران غیرنظامیان و حمله به بیمارستان‌ها و هدف‌قراردادن آمبولانس‌ها با هیچ قانون بین‌المللی نمی‌خواند و یک جنایت آشکار است. بنابراین اظهارات اخیر وزیر میراث رژیم‌صهیونیستی در کنار جنایاتی که این روزها از سوی نظامیان این رژیم در غزه صورت می‌گیرد کاملا قابل پیگیری‌ است و مستندات زیادی هم برای ارائه در دادگاه‌های بین‌المللی وجود دارد. یکی از جاهایی که این مسأله را می‌توان پیگیری کرد شورای حقوق‌بشر سازمان‌ملل است که البته برخلاف وظیفه خود تاکنون در این زمینه ورود نکرده.

این درحالی‌است که در مورد جمهوری اسلامی ایران در گذشته شاهد بودیم با فشار کشورهای غربی، با وجود این‌که هیچ دستاویزی علیه کشورمان نداشتند به‌دنبال اخراج ایران از شورای حقوق‌بشر بودند.  مواضع اخیر صهیونیست‌ها در دادگاه‌های بین‌المللی مثل دادگاه لاهه یا دادگاه جنایات جنگی نیز قابل پیگیری است. در سازمان کنفرانس اسلامی نیز می‌توان این موضوع را پیگیری و از ۵۶ کشور اسلامی عضو این سازمان، دادنامه‌هایی اخذ کرد و سپس موضوع جنایتکار بودن دولت رژیم‌صهیونیستی را به دادگاه‌های بین‌المللی کشید و آنها را به‌عنوان جنایتکار جنگی محاکمه کرد. دادگاه‌های محلی در کشورهای غربی ازجمله آمریکا نیز بعضا در این موارد ورود می‌کنند و کشورهای اسلامی می‌توانند دادخواست‌هایی را برای محکومیت نتانیاهو و اعضای کابینه رژیم‌صهیونیستی و فرماندهان جنگی این رژیم دنبال کنند و البته هرچه وحدت کشورهای اسلامی در این زمینه بیشتر باشد اثرگذاری این‌گونه اقدامات بیشتر خواهد بود.  در مجموع با توجه به بیاناتی که رهبر معظم انقلاب در مورد جنگ اخیر فرمودند و همچنین با توجه به سخنان اخیر سیدحسن نصرا...، دبیرکل حزب‌ا... لبنان باید گفت که پیروزی از آن مقاومت است و فطرت تاریخی نیز موید این مسأله است. وقتی ملتی با همه این بمباران‌ها و جنایات همچنان مقاومت می‌کنند و خانه‌های‌شان را هنوز ترک نکرده‌اند این پیام بزرگ و مهم را مخابره می‌کنند که ملت فلسطین در غزه، مقاوم و ایستاده است و تسلیم نمی‌شود. 

سیامک باقری | تحلیلگر مسائل بین‌الملل

منبع: روزنامه جام جم