ایلنا/ وزیر خارجه آمریکا شامگاه سه‌شنبه در اظهاراتی بی‌اساس از عدم اعطای وام از سوی صندوق بین‌المللی پول به ایران دفاع کرد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش پایگاه اینترنتی نیوزمکس، «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی بی‌اساس مدعی شد که دولت ایران مسئول بخشی از تلفات کرونا در این کشور است، چراکه به جای سرمایه‌گذاری در بخش سلامت، منابع مالی خود را صرف حمایت از تروریسم می‌کند.
پمپئو بدون اشاره به تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه آمریکا مدعی شد: «آنچه در ایران در جریان است یه تراژدی‌ است. ایران به جای سرمایه‌گذاری در بخش سلامت، سرمایه خود را خرج تامین کارزارهای تروریستی در سراسر جهان می‌کند.»

وی در اظهاراتی مضحک مدعی شد: «اکنون زمان ارسال پول برای ایران نیست. این کار پاسخگو نخواهد بود. این پول در پی فساد به دست تاجران سلاح خواهد افتاد و سر از جاهایی مانند حزب‌الله در خواهد آورد.»

مقام‌های کاخ سفید در حالی به این بهانه در اعطای وام به ایران کارشکنی می‌کنند تاکنون ارسال کمک‌های پزشکی به ایران با مشکلاتی به دلیل وجود تحریم‌های آمریکا مواجه شده است وو این کشور به جای مدیریت منابع مالی و تامین تجهیزات پزشکی در کشور خود اقدام به مصادرها کمک‌های برخی از کشورها به یکدیگر شده است.

رئیس کل بانک مرکزی روز ۲۲ اسفندماه اعلام کرد طی نامه‌ای به رئیس «صندوق بین‌المللی پول» خواستار تسهیلات ۵ میلیارد دلاری از طرح ۵۰ میلیارد دلاری تسهیلات سریع آن صندوق برای پیشگیری و درمان و مقابله با آثار اقتصادی ویروس کرونا شده است.

«عبدالناصر همتی» در یک پست اینستاگرامی نوشت: «رئیس صندوق بین المللی پول چند روز پیش در بیانیه رسمی و نیز مصاحبه ای که داشت، صریحا اعلام کرد که جامعه بین الملل از صندوق بین المللی پول خواسته تا با ابزارهای مالی خود به کمک کشورهای درگیر با شیوع ویروس کرونا بشتابد و پشتیبانی ها را در قالب کمک های مالی اضطرای به میزان ۵۰ میلیارد دلار اعطا کند.»

وی همچنین گفته بود هیچ کس نبایستی بدلیل کمبود منابع مالی برای تجهیزات پزشکی و مانند آن جانش را از دست دهد.

همتی اعلام کرد: «پیرو این اعلام و برای بهره مندی از این حق ایران، روز جمعه ۱۶اسفند ماه، نامه ای به خانم کریستالیناگئورگیوا رئیس صندوق بین المللی پول، نوشته و اعلام کردم؛ براساس اعلان رسمی شما برای پشتیبانی از اعضاء، از جمله ایران و با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا در کشورمان و ضرورت تداوم پر قدرت اقدامات پیشگیری، درمان و مقابله با آثار اقتصادی آن، با توجه به میزان سهمیه جمهوری اسلامی ایران در صندوق، خواستار بهره مندی از«تسهیلات تأمین مالی سریع،RFI » درحدود ۵ میلیارد دلار می باشیم.»

او خاطرنشان کرد واکنش جامعه جهانی و صندوق بین المللی پول می تواند معیار خوبی، برای ارزیابی ادعاهای آنها در کمک به کنترل این ویروس و کاهش آلام مردم آسیب دیده، باشد.