فرارو/ بر اساس‌ گزارش روزنامه واشنگتن‌پست،حزب‌ دموکرات پیش‌نویس سند سیاست‌گذاری خود برای سال ۲۰۲۰ را تدوین کرده است. این سند ۸۰ صفحه‌ای توسط هیئتی ۱۵ نفره از سران حزب دموکرات از جمله «جو بایدن»، نامزد این حزب در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ تدوین شده است.

رابطه تهران و واشنگتن فردای انتخاب جو بایدن!
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش فرارو، در بخشی از این سند که درباره ایران است آمده است: «دموکرات‌ها معتقدند ایالات متحده نباید در کشورهای دیگر براندازی انجام دهد و پیگیری چنین سیاستی به عنوان هدف ایالات متحده در ایران را کنار بگذارد. این سند علاوه بر این خواستار بازگشت آمریکا به توافق جوی پاریس و بازسازی توافق هسته‌ای برجام شده است.

روزنامه واشنگتن‌پست توضیح بیشتری درباره عبارت بازسازی برجام نداده اما آنتونی بلینکن، مشاور ارشد جو بایدن اواخر خردماه ماه گفته بود چنانچه او در انتخابات ماه نوامبر به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شود تمامی تحریم‌ها علیه ایران، از جمله تحریم‌های اعمال‌شده توسط دونالد ترامپ را حفظ خواهد کرد.

این مقام سابق آمریکایی گفته بود: ایران باید به پایبندی کامل برجام برگردد. در غیر این صورت و تا زمانی که ایران این کار را انجام ندهد، واضح است که همه تحریم‌ها پابرجا خواهند ماند.

 

 سند منتشر شده تنها یک پیش‌نویس است

امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه مانیفست منتشر شده از سوی حزب دموکرات در حوزه سیاست خارجی تنها یک پیش‌نویس است که در رسانه‌ها منتشره شده، گفت: قرار است این پیش‌نویس در کنوانسیون ملی دموکرات‌ها مطرح شود و این امکان وجود دارد این مانیفست دچار تغییرات زیادی شود، بنابراین از همین الان نمی‌توان روی مفادی که اعلام شده نظر قطعی داد، از سوی دیگر اگر فرض را هم بگیریم که این بیانیه از سوی دموکرات‌ها نهایی شود، باز هم تضمینی وجود ندارد که عین به عین این منشور سیاست خارجی دموکرات‌ها اجرایی شود.

وی افزود: در این رابطه اگر نامزد دموکرات‌ها مایل باشد چنین تفکراتی را اجرایی کند، با موانعی روبرو است، اولا احتمال مخالفت بدنه کارشناسی و بروکراتیک دولت آمریکا با برخی از بندهای این مانیفست وجود دارد، همان‌طور که در مورد برخی از تصمیمات ترامپ چنین موضوعی رخ داد، دوم اینکه شاید جریان رقیب در کنگره و سنا دست بالا را داشته باشند و اجازه ندهند که بایدن هر کاری که دوست را انجام دهد، همینطور به عنوان سومین مانع، شرایط نیز بسیار مهم است، شاید اوضاع طوری رقم بخورد که اتفاقات غیرمنتظره‌ای رخ دهد.

 

ابوالفتح بیان داشت: از سوی دیگر رفتار کشورمان نیز در نوع تصمیم‌گیری و عملکرد دولت احتمالی بایدن نیز موثر است، در کشورمان ممکن است بازیگران تصمیم‌گیر، اقداماتی را دستور کار خود قرار دهند که شرایط را تغییر دهد، بنابراین این مسئله با اما و اگرهای فراوانی روبرو است و نمی‌توان به راحتی در مورد آن دست به پیش‌بینی زد، از سویی در حال حاضر وارد مرحله اصلی انتخابات آمریکا نشده‌ایم و در شرایطی که کمتر از ۱۰۰ روز به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا مانده به طور قطع صحنه سیاست داخلی آمریکا آبستن اتفاقات زیادی و غیر منتظره‌ای خواهد بود.

این تحلیل‌گر مسائل آمریکا با اشاره به اینکه گفته می‌شود، بایدن به محض رئیس جمهور شدن به برجام برمی‌گردد، به نظر می‌رسد حرف ناپخته‌ای باشد، اضافه کرد: ترامپ نیز به محض ورود به کاخ سفید از برجام خارج نشد که حال بایدن بخواهد عکس آن را انجام دهد، از طرفی باید دید که او آیا برای بازگشت آمریکا به برجام آیا اولا شرط می گذارد و دوما این پیش‌شرط‌ها شامل چه مسائلی خواهد شد، این موضوع بسیار مهم است، همچنین می‌بایست مشخص شود که در ترکیب کابینه بایدن چه کسانی حضور خواهند داشت، وزیر خارجه کیست و مشاور امنیت ملی چه کسی است.

هنوز هم شانس ترامپ نسبت به بایدن بیشتر است

وی ادامه داد: باید اجازه داد در صورتیکه بایدن به کاخ سفید راه یافت، هیجانات انتخاباتی آمریکا فروکش کند و بعد از آن که دولت تشکیل شد، دید که چه استراتژی‌هایی را دولت جدید آمریکا اتخاذ خواهد کرد، بنابراین اینکه از الان ما بخواهیم به پیشواز این مسئله برویم که دموکرات‌ها چه سیاستی را در قبال ایران اتخاذ می‌کنند، به نظر می‌رسد صحبت در مورد آن بسیار زود است.

ابوالفتح یادآور شد: با تمام این اوصاف، بنده معتقد هستم همچنان شانس ترامپ به دلایل زیادی برای پیروزی بیشتر است، هرچند که شانس او نسبت به پنج ماه گذشته و آغاز بحران کرونا با افت و کاهش روبرو بوده، اما باز هم در مجموع می‌توان گفت در حال حاضر او نسبت به بایدن برتر است هرچند که نظرسنجی‌ها نشان دهد که نامزد دموکرات‌ها پیشتاز است.

این کارشناس تصریح کرد: مرحله اصلی انتخابات سه مناظره تلویزیونی بایدن و ترامپ و یک مناظره دیگر بین نامزدهای معاون اولی آن‌ها است، بنابراین تا زمانیکه این مناظرات برگزار نشود، نمی‌توان پیش‌بینی روشنی از وضعیت انتخابات آمریکا ارائه داد، در این رابطه باید دید بایدن آیا می‌تواند از پس ترامپ برآید، یا این که مطابق انتظارات و پیش‌بینی‌ها از خود ضعف نشان خواهد داد، از سویی علیرغم کاریزمایی که ترامپ برای طرفداران خود دارد، اما بایدن از چنین قابلیتی برخوردار نیست و نمی‌تواند طرفداران خود را تهیج کند.

وی خاطر نشان ساخت: شاید مهم‌ترین فاکتوری که دموکرات‌ها بر اساس آن شانس پیروزی برای بایدن متصور هستند، عملکرد ترامپ در این چندین ماهه و به خصوص در سه ماه آینده است، اگر رئیس جمهوری فعلی آمریکا بتواند شغل‌هایی که به خاطر کرونا نابوده شده را احیا کند، شانس مسلم پیروزی خواهد بود، اما اگر وضعیت به همین منوال فعلی ادامه یابد، آن زمان است که شاهد انتخاباتی بسیار نزدیک و فشرده خواهیم بود که پیش‌بینی نتیجه آن غیر ممکن است.