فارس/ یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته توافق در مذاکرات وین بر سر توافق هسته‌ای برجام ممکن است اما برخی «اختلافات جدی» باقی مانده‌اند که بایستی حل شوند.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته توافق در مذاکرات وین بر سر توافق هسته‌ای برجام امکان‌پذیر است اما برخی «اختلافات جدی» باقی مانده‌اند که بایستی حل شوند.

دور هفتم مذاکرات وین

این مقام آمریکایی که اشاره‌ای به نامش نشده گفته آمریکا در «آینده‌ای نه چندان دور» به دور هفتم مذاکرات وین خواهد رفت.

مقام آمریکایی همچنین گفته مذاکرات بر سر بازگشت به برجام برای مدت نامحدود ادامه نخواهد داشت. او گفت چنانچه طرف‌ها نتوانند اختلافات باقیمانده بر سر برجام را حل و فصل کنند آمریکا باید با طرف‌های دیگر این توافق، درباره تصمیمات آتی همفکری کنند.

ساعاتی قبل‌تر خبرگزاری رویترز گزارش داد آمریکا به منظور هماهنگی با کابینه جدید رژیم صهیونیستی به دنبال به عقب انداختن دور بعدی برگزاری مذاکرات وین است.

یک منبع مطلع از مواضع دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته بود واشنگتن احساس می‌کند مذاکرات جاری در وین برای مشخص کردن وضعیت اجرای برجام ارزش معوق شدن به منظور ایجاد هماهنگی با اسرائیل را دارند.

ششمین دور مذاکرات وین برای مشخص کردن وضعیت اجرای توافق هسته‌ای چند روز پیش پایان یافت. «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز ۳۱ خرداد گفت احتمالاً دور بعدی مذاکرات برجامی وین یک هفته تا ۱۰ روز دیگر آغاز خواهد شد.

تمدید توافق ایران-آژانس

مقام وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سئوال که در صورت عدم تمدید توافق فنی میان ایران و آژ‌انس بین‌المللی انرژی اتمی چه اتفاقی خواهد افتاد گفت آمریکا به ایرانی‌ها گفته چنانچه این توافق تمدید نشود، تهران توافق بر سر بازگشت به برجام را به شدت پیچیده خواهد کرد.

او همچنین بار دیگر موضع واشنگتن که در روزهای گذشته بیان شده را تکرار کرد و گفت: «تا زمانی که بر سر همه چیز توافق نشود، بر سر هیچ‌چیز توافق نشده است.»

وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت ایران نباید از تاکتیک‌های «شانه‌زوری» در خصوص تمدید توافق فنی با آژانس اتمی استفاده کند. او تأکید کرد چنانچه برداشت آمریکا این باشد که حصول توافق ممکن است به دور هفتم مذاکرات وین نخواهد رفت.

«رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز ۲۸ خرداد مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفته این نهاد بین‌المللی هنوز پیشنهادی از طرف ایران برای تمدید توافق فنی حاصل‌شده میان دو طرف دریافت نکرده است.

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اسفندماه سال گذشته به توافقی برای ارائه دسترسی‌های داوطلبانه از سوی ایران به دو مکان مشخص شده و تسهیل فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس دست یافتند. این توافق حدود دو هفته پیش به مدت یک ماه دیگر (تا تاریخ ۲۴ ژوئن مصادف با سوم تیرماه) تمدید شد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید پروتکل الحاقی به این نهاد بین‌المللی اجازه دسترسی گسترده‌تر به اطلاعات و اماکن موجود در ایران را می‌دهد.

سال گذشته مجلس شورای اسلامی ایران قانونی را به تصویب رساند که دولت را ملزم می‌کند در صورت عدم رفع تحریم‌ها علیه ایران بازرسی‌های آژانس اتمی در ایران را معلق کند.

آمریکایی‌های بازداشتی در ایران

مقام وزارت خارجه آمریکا علاوه بر این تصریح کرد که در مذاکرات غیرمستقیم با ایرانی‌ها در خصوص مبادله زندانیان هم پیشرفت‌هایی حاصل شده اما طرف‌ها هنوز به توافق نرسیده‌اند.

مقام آمریکایی همچنین گفت که گفت‌وگوها بر سر شهروندان آمریکایی بازداشتی در ایران مستقل از گفت‌وگوهای هسته‌ای در جریان است.

ضمانت درباره عدم خروج مجدد

او درباره درخواست ایرانی‌ها برای ضمانت از آمریکایی‌ها مبنی بر اینکه خروج از برجام تکرار نخواهد شد گفت: «ضمانتی در کار نیست. این را ما می‌دانیم، ایران هم می‌داند. بهترین تضمین  بازگشت به توافق و اجرای متعهدانه آن است.»

سیاست برجامی در دوران آیت‌الله رئیسی

او درباره سیاست آمریکا در قبال برجام در دوران ریاست‌جمهوری آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی»، رئیس‌جمهور منتخب ایران هم اظهار نظر کرد و گفت: «روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید در ایران اثری بر منافع امنیتی آمریکا برای مهار برنامه هسته‌ای ایران ندارد.»

توافق متعاقب برجام

مقام وزارت خارجه آمریکا همچنین تصریح کرد که موضع آمریکا کماکان این است که بایستی گفت‌وگوهای متعاقبی برای قوی‌تر کردن توافق هسته‌ای برجام انجام شود. او گفت دولت «جو بایدن» به صراحت بر ضرورت برگزاری گفت‌وگوهای متعاقب برجام تأکید کرده است.

مواضع رژیم صهیونیستی

او درباره مواضع رژیم صهیونیستی در خصوص برجام هم اظهارنظر کرد. مقام وزارت خارجه آمریکا گفت اسرائیل دیدگاه متفاوتی درباره توافق هسته‌ای دارد اما گفت‌وگوهایی در جریان است تا واشنگتن و تل‌آویو تا آنجا که ممکن است همسو و هماهنگ باشند.